Route 70 (Koeweit)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 70
Begin Al-Jahra
Einde KSA border
Lengte 106 km
Route

Ali Al Salem Air Base

De Route 70 is een autosnelweg in Koeweit. De weg verbindt Al-Jahra met de grens met Saudi-Arabië in het uiterste zuidwesten van het land. De snelweg is 106 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 70 begint op een klaverblad met de Route 6, die de bypass van Kuwait City vormt. De Route 70 begint echter ten westen van de hoofdstad, bij de stad Al-Jahra. De snelweg telt 2x2 rijstroken en verloopt door een zandwoestijn. De enige aansluiting met een verharde zijweg is naar Ali Al Salem Air Base, net buiten Al-Jahra. Verder zuidelijk ligt er nog een militaire basis langs de snelweg. De snelweg voert zuidoostwaarts door de lege woestijn en eindigt na ruim 100 kilometer op de grens met Saudi-Arabië. Aan Saudische zijde gaat de Route 50 verder richting Hafar Al-Batin.

Geschiedenis

De snelweg is aangelegd als een eenvoudige verdubbeling van de weg, aangezien er geen dorpen of steden op de route liggen is er gewoon een rijbaan naastgelegd. Bij de twee militaire bases is een U-turn in de middenberm aangelegd, vanwege het minieme verkeer is geen volledige aansluiting gebouwd. Wanneer de Route 70 is aangelegd is niet bekend, waarschijnlijk eerst als verharde weg in de jaren 50, daarna verdubbeld in de jaren 90.

Referenties


Hoofdwegen in Koeweit

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 30Route 40Route 50Route 51Route 60Route 70Route 80Route 85