Route 7 (Estland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EST-7.png
EST route 7.png
Põhimaantee 7
Begin Misso (EST/LV)
Einde Koorla (EST/RUS)
Lengte 22 km
Route

Flag of Latvia.svg A2-LV.svg → Rīga

Centrum.svg Misso

Junction.svg EST-2.svg → Tartu / Tallinn

Flag of Russia.svg A212 RUS.svg → Pskov / Sankt Peterburg

De Põhimaantee 7 is een hoofdweg in Estland. De weg vormt een korte route door het uiterste zuidoosten van het land, en is onderdeel van de E77 van Rīga naar Pskov in Rusland. De weg is slechts 22 kilometer lang.

Routebeschrijving

In onbewoond gebied eindigt de Letse A2 uit Rīga op de grens met Estland en gaat vervolgens verder als de Route 7. Dit gebied bestaat uit lage heuveltjes met bossen. De weg telt 1x2 rijstroken en komt door één dorp, Misso. Vlak voor de Russische grens eindigt de Route 3 uit Tartu en Tallinn op de Route 7. Hierna volgt de grens met Rusland, waarna de Russische A212 verder gaat naar Pskov en Sankt Peterburg.

Geschiedenis

Ten tijde van de Sovjetunie was dit een belangrijke weg, die als de A-212 genummerd was. De A-212 verliep van Riga naar Pskov en omvatte de gehele huidige Estse Route 7. De weg is vermoedelijk al in de jaren '70 over een rechter tracé uitgebouwd.

Toekomst

De weg is weliswaar onderdeel van de E77, maar plannen om de weg op te waarderen zijn er niet. De verkeersintensiteiten zijn zeer gering, en deze route naar Sankt Peterburg wordt zelden genomen, men prefereert de route door het noorden van Estland om zodoende korter over Russisch grondgebied te hoeven reizen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 900 tot 1.200 voertuigen van de Route 7 gebruik.[1]

Referenties

Hoofdwegen in Estland

EST-1.svg EST-2.svg EST-3.svg EST-4.svg EST-5.svg EST-6.svg EST-7.svg EST-8.svg EST-9.svg EST-10.svg EST-11.svg EST-92.svg