Route 7 (Myanmar)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Myanmar 7.svg
Myanmar Highway 7 map.png
Route 7
Begin Mandalay
Einde Moreh (IN)
Lengte 455 km
Route

Centrum.svg Mandalay Myanmar 1.svg

Centrum.svg Sagaing

Centrum.svg Shwebo

Centrum.svg Aingbyaunggyuang

Centrum.svg Moreh

Flag of India.svg

De Route 7 is een hoofdweg in Myanmar. De weg verloopt vanaf de stad Mandalay naar de grens met India bij Moreh. De route is circa 455 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Route 7 begint in de stad Mandalay, de tweede stad van Myanmar en het eindpunt van de Route 1 uit Yangon. Via een grote drievoudige boogbrug steekt men de machtige rivier de Irrawaddy over, waarna de Route 7 noordwaarts loopt door de stad Sagaing. De weg verloopt in eerste instantie door dichtbevolkt en vlak agrarisch gebied. De weg buigt dan naar het westen af en is na Shwebo onverhard. De kale vlaktes maken plaats voor heuvelachtige jungle. Bij Kalewa ontbreekt een brug over de rivier de Chindwin. De weg is tussen Kalemyo en Moreh weer geasfalteerd. Vervolgens bereikt men de grens met India. Aan Indiase zijde gaat de National Highway 102 verder naar Imphal.

Geschiedenis

In 1934 opende de Ava Bridge over de Irrawaddy nabij Mandalay. Deze brug werd in de jaren '40 verwoest door de oorlog en is in 1954 herbouwd. Circa 2007 is een nieuwe, bredere boogbrug gebouwd. Dit is één van de grotere boogbruggen in Azië.

De Route 7 is van oudsher de belangrijkste verbinding tussen Myanmar en India. De route is echter onpraktisch omdat een groot stuk van de route onverhard is. Ook ontbreekt een vaste verbinding over de grote rivier de Chindwin bij Kalewa.

De Route 7 is slechts geasfalteerd tussen Mandalay en Shwebo en tussen Kalemyo en de grens met India bij Moreh. Het oost-westdeel is volledig onverhard.

Referenties


Flag of Myanmar.svgHoofdwegen in Myanmar Flag of Myanmar.svg

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 8

Yangon - Mandalay Expressway