Route 85 (Koeweit)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Kuwait City
Einde Jahra
Lengte 19 km
Route

1st Ring Road

Airport Road

Ghazali Road

Al Jahdid Street

link to

Granada Street

Sulaibikhat

Doha Street

Doha Road

De Route 85, genaamd de Jamal Abdul Nasser Motorway, is een motorway in Koeweit. De autosnelweg verbindt het centrum van Kuwait City met de voorstad Jahra en is 19 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg bestaat uit twee delen, een 7,2 kilometer lang viaduct met 2x3 tot 2x4 rijstroken in Kuwait City en een deel op maaiveld in de westelijke voorsteden. De snelweg begint op de First Ring Road en eindigt op Doha Road bij Jahra. De snelweg heeft een 4-level stack interchange met Ghazali Road en een verbindingsweg naar de parallel verlopende Jahra Road, die ook op viaducten verloopt.

Geschiedenis

De snelwegen van Kuwait City verliepen oorspronkelijk alleen door het zuiden van de stad en komende vanuit het zuiden naar het centrum. Vanaf het westen waren er alleen stadswegen, terwijl hier veel verkeer is vanwege de haven van Kuwait City, een industrieterrein, een medisch centrum en grote onderwijsinstellingen. Om de bereikbaarheid van dit deel van Kuwait City te verbeteren zijn twee grote projecten met elevated highways uitgevoerd, de elevated highway over Jahra Road en de elevated highway over Jamal Abdul Nasser Street.

De aanleg van de viaducten over Jamal Abdul Nasser Street begon op 1 mei 2011, dit project was in december 2016 gereed. Dit project kostte ruim € 700 miljoen en omvatte het eerste 4-level interchange van Koeweit, met Ghazali Road.[1]

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Gamal Abdel Nasser (1918-1970), de tweede president van Egypte.

Referenties

Hoofdwegen in Koeweit

Route 1Route 2Route 3Route 4Route 5Route 6Route 7Route 30Route 40Route 50Route 51Route 60Route 70Route 80Route 85