Rozelle Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Rozelle Interchange is een ondergronds knooppunt in Sydney, New South Wales, Australië. Het is het meest complexe ondergrondse knooppunt ter wereld. Het knooppunt heeft bij benadering 13.850 meter tunnelbuis exclusief de doorgaande M4-M8 tunnel.

Configuratie

Het Rozelle Interchange is een ondergronds spaghettiknooppunt. Het verbindt de WestConnex tunnels (M4 en M8), de Western Distributor, de stadswegen City West Link en Victoria Road bij de Iron Cove Bridge, evenals de toekomstige Western Harbour Tunnel. Het knooppunt bestaat uit een complex kluwen van tunnels. Het omvat 24 kilometer tunnelbuis, waarvan 7 kilometer ventilatiebuizen.[1]

Binnen het knooppunt zijn drie doorgaande routes te onderscheiden. Aan de zuidzijde vormt de M4-M8 tunnel de doorgaande route vanaf het westen naar het zuiden. Dit is het primaire component van WestConnex. Daarnaast is er een ondergrondse doorgaande route vanaf de Western Distributor naar de Iron Cove Bridge, dat een ondergrondse bypass van Victoria Road ligt. Als derde is er een doorgaande route van en naar de Western Harbour Tunnel. Een complex netwerk van verbindingswegen maakt de meeste afslaande richtingen mogelijk.

Een probleem met ondergrondse knooppunten is dat navigatiesystemen niet werken, omdat de positie met GPS niet bepaald kan worden. Hierdoor zijn bestuurders afhankelijk van de bewegwijzering.

Geschiedenis

Het Rozelle Interchange was onderdeel van het megaproject WestConnex, waarbij een netwerk van ondergrondse autosnelwegen in het westen van Sydney werd aangelegd. In december 2018 werd het contract gegund aan de JHCPB Joint Venture. In november 2019 begon het uitboren. De M8 Tunnel tussen Beverly Hills en St. Peters is op 5 juli 2020 opengesteld.[2][3] Dit was de doorgaande M4-M8 verbinding en nog niet het Rozelle Interchange zelf. Het knooppunt kostte A$ 3,9 miljard.[4]

Op 26 november 2023 opende het Rozelle Interchange voor afslaand verkeer vanuit de M4-M8 tunnel naar de diverse wegen aan de zuidkant van de Sydney Harbour.[5][6] Later, medio 2028, opent ook de Western Harbour Tunnel, die op het Rozelle Interchange aansluit en een route naar de Warringah Freeway mogelijk maakt.

Referenties