Runyang Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
润扬长江大桥
Overspant Yangtze
Rijstroken 2x3
Totale lengte 2.400 meter
Hoofdoverspanning 1.490 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 30-04-2005
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Runyang Bridge is een hangbrug in China, gelegen in de provincie Jiangsu, nabij de stad Zhenjiang.

Kenmerken

De Runyang Bridge overspant de rivier de Yangtze bij Zhenjiang. De Yangtze heeft hier twee takken, de Runyang Bridge overspant het zuidelijke en breedste deel hiervan. De noordelijke tak wordt door een tuibrug overspannen. De Runyang Bridge heeft een totale lengte van circa 2.400 meter en een hoofdoverspanning van 1.490 meter. De brugpylonen zijn 215 meter hoog. Over de brug loopt de Yangli Expressway met 2x3 rijstroken.

De noordelijke tuibrug heeft een hoofdoverspanning van 406 meter en de brugpylonen zijn 150 meter hoog. Tussen de twee bruggen is het eiland Siyezhou, waar een aansluiting naar is.

Geschiedenis

De brug is tussen 2000 en 2005 aangelegd en opende op 30 april 2005 voor het verkeer. Bij openstelling was het de op één na langste hangbrug in de wereld en de langste van China, maar is sindsdien ingehaald door andere bruggen. Het is wel de grootste hangbrug ter wereld over een rivier. De aanleg van de gehele oeververbinding, inclusief de noordelijke tuibrug, kostte 5,8 miljard yuan, of circa € 720 miljoen. Het is de enige brug tussen Wuxi en Nanjing.

Zie ook

Referenties