Ruta 10 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ruta 10
Begin Cartago
Einde Siquirres
Lengte 90 km
Route

Cartago

Paraíso

Turrialba

Siquirres

De Ruta 10 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een oost-westroute vanaf Cartago tot Siquirres en is 90 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 10 begint in de hooglanden van de hoofdstedelijke regio, in de voorstad Cartago op de Ruta 2. De weg begint op 1.400 meter hoogte en voert dan dwars door de stad Cartago en vervolgens door de hooglanden naar Turrialba, daarbij dalend naar 600 meter hoogte. Zowel naar het noorden als zuiden liggen hogere bergen. Na Turrialba buigt de weg wat naar het noordoosten af en voert door een dunner bevolkt gebied tot in het laagland van oost-Costa Rica. De Ruta 10 eindigt in Siquirres op de Ruta 32.

Geschiedenis

De Ruta 10 is samen met de Ruta 32 één van de twee traditionele routes vanaf het dichtbevolkte hoogland rond San José naar het laagland in Oost-Costa Rica. De Ruta 10 is niet hoogwaardig uitgebouwd en voert door de grotere bebouwde kommen van Cartago, Paraíso en Turrialba. Een heel kort stuk aan de westkant van Cartago is met 2x2 rijstroken uitgebouwd. De rest van de weg is niet opgewaardeerd.

Referenties


Rutas nacionales en autopistas in Costa Rica

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose