Ruta 18 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 18.svg
Costa Rica 18 map.png
Ruta 18
Begin Limonal
Einde Pueblo Viejo
Lengte 49 km
Route

Centrum.svg Limonal Costa Rica 1.svg

Centrum.svg Pueblo Viejo Costa Rica 21.svg

De Ruta 18 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een oost-westroute in het westen van het land, vanaf Limonal tot Pueblo Viejo. De Ruta 18 is 49 kilometer lang.

Routebeschrijving

De brug over de río Tempisque.

De Ruta 18 begint in het dorp Limonal op een kruispunt met de Ruta 1 en voert dan westwaarts, door een heuvelachtig plattelandsgebied. De weg voert rond de Golf van Nicoya en verloopt over de Puente La Amistad de Taiwán, een tuibrug over de monding van de Río Tempisque. De weg voert dan verder zuidwestwaarts door heuvelachtig platteland en eindigt bij het dorp Pueblo Viejo op de Ruta 21.

Geschiedenis

De Ruta 18 is de voornaamste toegang naar het centrale deel van de westkust van Costa Rica. Alhoewel deze kustregio dunbevolkt is, waren er van oudsher weinig verbindingen naar toe. In 2003 opende de tuibrug Puente La Amistad de Taiwán over de Río Tempisque, die een veerdienst verving. Hiermee werd de reistijd naar het binnenland van Costa Rica significant verkort. De brug is aangelegd en gefinancierd door Taiwan. Het is de voornaamste brug van Costa Rica.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose