Ruta 21 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 21.svg
Costa Rica 21 map.png
Ruta 21
Begin Liberia
Einde Cabo Blanco
Lengte 145 km
Route

Centrum.svg Liberia Costa Rica 1.svg

Centrum.svg Comunidad

Centrum.svg Palmira

Centrum.svg Filadelfia de Guanacaste

Centrum.svg Santa Cruz

Centrum.svg Nicoya

Centrum.svg Lepanto

Centrum.svg Cabo Blanco

De Ruta 21 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een noord-zuidroute over het schiereiland Nicoya in het westen van het land, vanaf Liberia tot Cabo Blanco. De Ruta 21 is 145 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 21 begint in de stad Liberia op de Ruta 1. Liberia is de grootste plaats op de route en één van de primaire steden in Costa Rica buiten de hoofdstedelijke regio. De weg voert eerst westwaarts, daarna zuidoostwaarts door het binnenland van het schiereiland Nicoya. Deze regio kent diverse kleine plaatsjes en bestaat uit gecultiveerd platteland, met deels wat hogere beboste heuvels. Via Santa Cruz en Nicoya verloopt de Ruta 21 uiteindelijk naar de Golf van Nicoya, om daar nog een stuk parallel aan te lopen. De Ruta 21 eindigt in Cabo Blanco, waar een veerdienst naar Puntarenas vertrekt. De weg zelf verloopt verder als secundaire route over het schiereiland.

Geschiedenis

De Ruta 21 is van oudsher de belangrijkste ontsluiting van het schiereiland Nicoya. Het was tot de 21e eeuw de enige doorgaande weg naar het schiereiland die geen veerdiensten vereiste. Sinds 2003 beschikt de Ruta 18 over een brugverbinding en is het schiereiland vanaf San José sneller te bereiken dan de omweg via Liberia.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose