Ruta 23 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 23.svg
Costa Rica 23 map.png
Ruta 23
Begin Barranca
Einde Mata de Limón
Lengte 12 km
Route

Centrum.svg Barranca Costa Rica 1.svg

Centrum.svg Puntarenas Costa Rica 17.svg

Centrum.svg Mata de Limón Costa Rica 27.svg

De Ruta 23 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een noord-zuidroute van Barranca naar Mata de Limón, waar de belangrijkste haven aan de westkust van Costa Rica is gelegen. De Ruta 23 is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 23 begint op een trompetaansluiting met de Ruta 1 en vormt dan een bypass van de stad Barrancas. Dit deel verloopt richting de kust, tot men deze bij Puntarenas bereikt en de weg naar het zuiden draait. De Ruta 23 voert dan langs de kust, deels direct langs zee, en gaat bij de haven van Puntarenas over in de Ruta 27 naar San José.

Geschiedenis

De Ruta 23 is samen met de Ruta 27 de voornaamste toegang naar de haven van Puntarenas, de enige echte haven van Costa Rica aan de Pacifische Oceaan. Van oudsher was dit de belangrijkste exporthaven van het land. De weg is vermoedelijk al in of voor de jaren '60 aangelegd. De Ruta 23 heeft drie ongelijkvloerse aansluitingen, met de Ruta 1, 17 en 27.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose