Ruta 27 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 27.svg
Costa Rica 27 map.png
Ruta 27
Begin San José
Einde Mata de Limón
Lengte 75 km
Route

Centrum.svg San José Costa Rica 39.svg

Centrum.svg Santa Ana

Centrum.svg Guácima

Centrum.svg Turrúcares

Centrum.svg Orotina Costa Rica 3.svg

Centrum.svg Mata de Limón Costa Rica 23.svg

De Ruta 27 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt de voornaamste verbinding tussen de hoofdstad San José en de haven van Puntarenas aan de Pacifische kust. De Ruta 27 is 75 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 27 begint in de hoofdstad San José op de ringweg, de Circunvalación de San José. De Ruta 27 is dan zelf ook een autosnelweg, de Autopista San José - Caldera. Het eerste deel van de snelweg verloopt over 12 kilometer van San José tot Piedades, door de westelijke voorsteden van San José. De weg vormt daarna een ongelijkvloerse autoweg tot aan de kust, dit deel kent regelmatig inhaalstroken, soms in beide richtingen tegelijk bij aansluitingen, ter plaatse van sommige aansluitingen heeft de weg snelwegprofiel. De autoweg eindigt op een ongelijkvloerse aansluiting met de Ruta 23 bij de haven van Puntarenas.

Geschiedenis

De haven van Puntarenas ligt ten zuiden van de stad Puntarenas, in een gebied dat ook wel Caldera heet. De haven van Puntarenas was de eerste en lange tijd voornaamste haven van Costa Rica. Het is nog steeds de enige echte haven aan de Pacifische Oceaan, en dus cruciaal voor de economie van het land.

De oorspronkelijke tolweg dateert uit de jaren '90 en verliep enkel van San José tot net voorbij Santa Ana. Omstreeks 2010 opende de verlenging naar het westen naar Caldera over een nieuw tracé. Alleen het deel bij Caldera is al wat ouder. In 2009 is het deel in San Jose naar 2x3 rijstroken verbreed.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose