Ruta 34 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 34.svg
Costa Rica 34 map.png
Ruta 34
Begin Pozón
Einde Palmar Sur
Lengte 203 km
Route

Centrum.svg Pozón Costa Rica 27.svg

Centrum.svg Herradura

Centrum.svg Parrita

Centrum.svg Quepos

Centrum.svg Ciudad Cortes

Centrum.svg Palmar Sur Costa Rica 2.svg

De Ruta 34 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een noord-zuidroute langs de westkust van het land, vanaf Pozón tot Palmar Sur. De Ruta 34 is 203 kilometer lang, het is daarmee één van de langste rutas nacionales in Costa Rica.

Routebeschrijving

De Ruta 34 begint in het dorp Pozón op een ongelijkvloerse aansluiting met de Ruta 27. De weg volgt dan een lange route zuidwaarts langs de Pacifische kust. De weg loopt soms direct langs zee. De Ruta 34 doet hoofdzakelijk kleine dorpen aan, de kustregio is betrekkelijk dunbevolkt en er zijn alleen secundaire kruisende wegen tussen het begin- en eindpunt. De kust is enigszins bergachtig, met lage beboste bergen afgewisseld met vlakkere delen met gecultiveerd land. Het zuidelijk deel van de route kent wat meer rechte trajecten. De Ruta 34 eindigt in Palmar Sur op de Ruta 2.

Geschiedenis

Van oudsher verliep de noord-zuidroute van Nicaragua naar Panama niet via de Pacifische kust, maar door de bergen in het binnenland via de hoofdstad San José. De kustregio van Costa Rica is maar weinig ontwikkeld en er zijn geen grotere plaatsen. Daarom is de Ruta 34 ook nergens hoogwaardig uitgebouwd.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose