Ruta 36 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 36.svg
Costa Rica 36 map.png
Ruta 36
Begin Limón
Einde Sixaola (PA)
Lengte 89 km
Route

Centrum.svg Limón Costa Rica 32.svg

Centrum.svg Río Banano

Centrum.svg Bribri

Centrum.svg Sixaola

Flag of Panama.svg

De Ruta 36 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een noord-zuidroute langs de Caribische kust, vanaf Limón tot de grens met Panama bij Sixaola. De Ruta 36 is 89 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 36 begint in de havenstad Limón op de Ruta 32 en voert dan zuidwaarts, met lange stukken vrijwel direct langs zee door een laaggelegen en dichtbeboste kustregio. Er liggen weinig andere plaatsen op de route, het enige grotere dorp is Bribri. Het zuidelijkste deel van de Ruta 36 verloopt wat verder landinwaarts, tot aan Sixaola aan de grens met Panama.

Geschiedenis

De Ruta 36 is pas relatief laat ontwikkeld als doorgaande weg, de Caribische kust van Costa Rica was lange tijd nauwelijks ontwikkeld buiten de havenstad Limón. Het zuidelijkste deel van de Ruta 36 is gebouwd op een voormalige spoorlijn. De oorspronkelijke spoorbrug op de grens met Panama is nog steeds in gebruik als verkeersbrug, deze is dermate smal dat er alternerend verkeer op is.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose