Ruta 3 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Costa Rica 3.svg
Costa Rica 3 map.png
Ruta 3
Begin San José
Einde Orotina
Lengte 66 km
Route

Centrum.svg San José Costa Rica 1.svg

Centrum.svg Heredia Costa Rica 5.svg

Centrum.svg Alajuela Costa Rica 1.svg

Centrum.svg San Mateo

Centrum.svg Orotina Costa Rica 27.svg

De Ruta 3 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een oost-westverbinding in het centrale deel van het land, vanaf de hoofdstad San José tot Orotina. De Ruta 3 is 66 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 3 begint in het noordwesten van de hoofdstad San José als aftakking van de Autopista San Jose - Aeropuerto en verloopt eerst noordwaarts naar de grote suburb Heredia en dan westwaarts naar de voorstad Alajuela. Dit gehele traject voert door bebouwd gebied en is niet hoogwaardig uitgebouwd. Westelijk van Alajuela kruist men de Ruta 1, de weg kent daarna een bochtige route door de bergen en daalt daarbij van 600 naar 200 meter boven zeeniveau. De weg eindigt in Orotina op de Ruta 27.

Geschiedenis

De Ruta 3 is de historische hoofdweg tussen San José, Heredia en Alajuela, vermoedelijk was dit de route van de Ruta 1 voordat de Autopista San Jose - Aeropuerto tussen San José en Alajuela werd aangelegd. Het deel westelijk van Alajuela ligt tussen de beter uitgebouwde Ruta 1 en 27 in en heeft daardoor niet veel belang.

Referenties


Flag of Costa Rica.pngRutas nacionales en autopistas in Costa Rica Flag of Costa Rica.png

Costa Rica 1.svg Costa Rica 2.svg Costa Rica 3.svg Costa Rica 4.svg Costa Rica 5.svg Costa Rica 6.svg Costa Rica 10.svg Costa Rica 14.svg Costa Rica 17.svg Costa Rica 18.svg Costa Rica 21.svg Costa Rica 23.svg Costa Rica 27.svg Costa Rica 32.svg Costa Rica 34.svg Costa Rica 35.svg Costa Rica 36.svg Costa Rica 39.svg

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose