Ruta 3 (Costa Rica)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ruta 3
Begin San José
Einde Orotina
Lengte 66 km
Route

San José

Heredia

Alajuela

San Mateo

Orotina

De Ruta 3 is een ruta nacional in Costa Rica. De weg vormt een oost-westverbinding in het centrale deel van het land, vanaf de hoofdstad San José tot Orotina. De Ruta 3 is 66 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ruta 3 begint in het noordwesten van de hoofdstad San José als aftakking van de Autopista San Jose - Aeropuerto en verloopt eerst noordwaarts naar de grote suburb Heredia en dan westwaarts naar de voorstad Alajuela. Dit gehele traject voert door bebouwd gebied en is niet hoogwaardig uitgebouwd. Westelijk van Alajuela kruist men de Ruta 1, de weg kent daarna een bochtige route door de bergen en daalt daarbij van 600 naar 200 meter boven zeeniveau. De weg eindigt in Orotina op de Ruta 27.

Geschiedenis

De Ruta 3 is de historische hoofdweg tussen San José, Heredia en Alajuela, vermoedelijk was dit de route van de Ruta 1 voordat de Autopista San Jose - Aeropuerto tussen San José en Alajuela werd aangelegd. Het deel westelijk van Alajuela ligt tussen de beter uitgebouwde Ruta 1 en 27 in en heeft daardoor niet veel belang.

Referenties


Rutas nacionales en autopistas in Costa Rica

Autopista San Jose - AeropuertoAutopista San Jose - CalderaAutopista Florencio del CastilloCircunvalación de San Jose