Ruta 7 (Chili)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chile-7.png
Chile Ruta 7 map.png
Ruta 7
Begin Puerto Montt
Einde Villa O'Higgins
Lengte 1.240 km
Route

Centrum.svg Puerto Montt Chile-5.svg

Centrum.svg Chaitén

Centrum.svg Coihaique

Centrum.svg Cochrane

Centrum.svg Villa O'Higgins

De Ruta 7, ook wel bekend als de Carretera Austral, is een ruta nacional in Chili. De weg vormt een noord-zuidroute in het zuiden van het land, vanaf Puerto Montt tot Villa O'Higgins. De weg is 1.240 kilometer lang en diverse keren onderbroken door veerdiensten. De weg voert door spectaculair berglandschap.

Routebeschrijving

Ruta 7 Carretera Austral.JPG
Ruta 7 Carretera Austral-2.jpg

De Ruta 7 begint in de stad Puerto Montt op de Ruta 5. Op dit punt versmalt het vasteland van Chili fors, op een gegeven moment is de afstand tussen de grens met Argentinië en de Pacifische Oceaan maar 20 kilometer. De Ruta 7 voert vanaf Puerto Montt zuidwaarts langs de kust. Over een afstand van 130 kilometer zijn er 3 veerdiensten. Het landschap bestaat uit beboste bergen met besneeuwde toppen. De bergen zijn niet veel hoger dan circa 2.000 meter, maar doen vanwege de zuidelijke ligging erg alpien aan. Op de route liggen alleen kleine dorpjes.

Zuidelijk van Chaitén voert de Ruta 7 verder landinwaarts door groene valleien met besneeuwde bergen rondom. De weg kent hier weinig hoogteverschillen, maar voert door een langgerekt dal richting zuiden. Uiteindelijk bereikt men de oostkant van het gebergte en voert de Ruta 7 door het Chileense deel van Patagonia. De belangrijkste plaats is hier Coihaique. Doordat dit gebied ten oosten van de bergen ligt kruist men ook meer zijwegen die naar Argentinië leiden.

Zuidelijk van Coihaique voert de weg over een 1.100 meter hoge bergpas. Hierna buigt de Ruta 7 naar het westen af en is redelijk bochtig. Het gebied is hier een stuk bergachtiger en de sneeuwgrens ligt laag. De weg voert langs de voet van het gebergte rond de 4.058 meter hoge Monte San Valentin. Dit is een uitermate spectaculaire route, langs het General Carrera-meer, dat deels in Argentinië ligt. Naar het westen ligt een vergletsjerd gebied. Via Cochrane voert de Ruta 7 zuidwestwaarts naar de kust waarna weer een veerdienst volgt. Men bereikt dan de Patagonian Icefields, een vergletsjerd gebied dat grotendeels in Chili ligt. Bij O'Higgins eindigt de Ruta 7 op het Lake O'Higgins, een groot bergmeer waarin diverse gletsjers uitkomen. Vanaf hier kan men niet verder zuidwaarts over Chileens grondgebied.

Geschiedenis

De aanleg van de Carretera Austral begon in de tweede helft van de jaren '60 en was destijds één van de duurste projecten in Chili vanwege het lastige terrein en de lage bevolkingsdichtheid. Voordat de Ruta 7 werd aangelegd was de regio Aysén alleen bereikbaar via boot en vliegtuig. De weg is grotendeels in de jaren '70 en '80 onder Pinochet aangelegd. In 1988 was een groot deel van de route te berijden in combinatie met de vele veerdiensten. In 2000 opende de zuidelijkste 100 kilometer tot O'Higgins.

De weg is grotendeels onverhard en is veelal een gravelweg. Vanwege het natte klimaat en bergachtige terrein heeft de weg continu onderhoud nodig. De weg varieert van eenvoudig tot lastig te berijden. Ongeveer een kwart van de route is geasfalteerd.

Referenties


Autopistas en rutas nacionales in Chili

Chile-1.svg Chile-5.svg Chile-7.svg Chile-9.svg Chile-11.svg Chile-12.svg Chile-15.svg Chile-16.svg Chile-21.svg Chile-23.svg Chile-24.svg Chile-25.svg Chile-26.svg Chile-27.svg Chile-28.svg Chile-31.svg Chile-41.svg Chile-43.svg Chile-44.svg Chile-45.svg Chile-57.svg Chile-60.svg Chile-62.svg Chile-66.svg Chile-68.svg Chile-71.svg Chile-73.svg Chile-90.svg


Chile-1.png Autopista Rutas del Desierto

Chile-5.png Autopista del ElquiAutopista del AconcaguaAutopista CentralAutopista del MaipoAutopista Talca-ChillánAutopista del BosqueAutopista de la AraucaníaAutopista de los RíosAutopista de los Lagos

Chile-57.png: Autopista Los LibertadoresChile-60.png: Autopista Los AndesChile-62.png: Autopista Troncal SurChile-68.png: Autopista del PacíficoChile-78.png: Autopista del SolChile-152.png: Autopista del Itata

Santiago: Costanera NorteAutopista NororienteVespucio NorteVespucio OrienteVespucio SurAcceso Sur

Overige Autopista Valles del Biobío