S103 (Nijmegen)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
s103
Begin Keizer Karelplein
Einde Neerbosscheweg (S100)
Lengte 2,8 km
Stadsroutes in Nederland
Route

Graafseweg

Keizer Karelplein

van Oldenbarneveltstraat / Stijn Buysstraat

Arend Noorduijnstraat / Burghardt van den Berghstraat

Willemsweg

Rozenstraat

Wolfskuilseweg / Groenestraat

Dennenstraat

Neerbosscheweg

De S103 in Nijmegen, is een stadsroute die het centrum van Nijmegen verbindt met de S100. De weg heeft een lengte van 2,8 kilometer.

Routebeschrijving

De S103 begint op het Keizer Karelplein in het centrum van Nijmegen. Hier takt de weg aan op de S101 en S105. De weg loopt in zuidwestelijke richting over de Graafseweg. De weg begint met 2+1 rijstroken tot aan het spoorviaduct. Daar verbreedt de weg naar 1x4 rijstroken en steekt de weg de spoorlijn Nijmegen - Venlo en wat rangeersporen over. Daarna volgt een kruising met de Willemsweg en een zijtak van de busbaan van het station naar Heyendaal. De weg steekt daarna de spoorlijn Nijmegen - 's-Hertogenbosch over middels een tweede spoorviaduct. Verderop volgt een belangrijke kruising met de Wolfskuilseweg en Groenestraat. Net voor de kruising met de Dennenstraat volgt een brede rijbaansplitsing, waarbij enkele straten zich tussen beide rijbanen bevinden. Hierna volgt een korte afdaling. De weg S103 eindigt op de kruising met de Neerbosscheweg, waar de weg op de S100 aansluit. In westelijke richting gaat de weg over in de N326.

Kenmerken en Geschiedenis per straat[1]

Graafseweg

Vernoemd naar de functie van de weg, deze loopt namelijk van Nijmegen tot Grave. De weg heeft een lange historie en is reeds rond 1659 aangelegd.

Referenties

  1. http://www.gaypnt.demon.nl/straatnamen/ Stratenlijst gemeente Nijmegen
Stadsroutes van Nijmegen