S106 (Rotterdam)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S106
Begin Rotterdam (Boompjes/Vasteland)
Einde Rotterdam 24
Lengte 5 km
Stadsroutes in Nederland
Route

Vasteland / Boompjes

Erasmusbrug

Wilhelminaplein / Posthumalaan


Laan op Zuid

Stieltjesstraat

Veemstraat

Lodewijk Pincoffsweg

Brede Hilledijk / Vuurplaat

Paul Krugerstraat

2e Rosestraat

Varkenoordseviaduct


Stadionweg

Burgerhoutstraat / Olympiaweg

Ernst Happelweg

Coen Moulijnweg


John F. Kennedylaan

Noorderhelling

Stadionweg

IJsselmondseplein (Utrecht)

-> (Dordrecht)

De stadsroute S106 is een stadsroute van Rotterdam en loopt vanaf het centrum naar het IJsselmondseplein bij de aansluiting met de A16. Over de gehele lengte heeft de route 2x2 rijstroken, behalve op de Erasmusbrug waar geen markering is aangebracht op het wegdek.

Routebeschrijving

De S106 begint op de S100 op de kruising met het Vasteland en de Boompjes. Tussen dit punt en het Wilhelminaplein heeft de S106 een dubbelnummering met de S122 over de Erasmusbrug. Na het Wilhelminaplein draait de S106 om het gerechtsgebouw en het belastingkantoor heen om dan over te gaan in de Laan op Zuid. Hier zit nog een aantal kruispunten waar men niet vanuit alle richtingen kan afslaan. Op de Laan Op Zuid worden beide rijbanen gescheiden door een vrijliggend tramspoor.

De S106 klimt, na de kruising met de 2e Rosestraat (S120 en S123) omhoog naar het Varkenoordseviaduct dat over het spoor Rotterdam-Dordrecht voert. Na het dalen komt de weg uit bij de kruising met de Olympiaweg (S105) ter hoogte van het Stadion Feijenoord. De weg gaat hier over in de Stadionweg, en blijft die naam houden tot de volgende rotonde. Daar loopt de Coen Moulijnweg (S125) richting het Zuidplein, terwijl de S106 verder via de John F Kennedylaan staduitwaarts loopt. Vanaf hier loopt de tram niet meer door de middenberm. De weg passeert hier nog P+R Noorderhelling en komt dan aan bij het IJsselmondseplein. Verkeer naar de S126 richting Lombardijen maar ook de A16 richting Utrecht of Den Haag kan hier bij een ongelijkvloerse kruising afslaan naar de VRI-geregelde rotonde een niveau lager. Verkeer voor de A16 richting Dordrecht kan hier ongelijkvloers rechtdoor direct de snelweg oprijden.

Geschiedenis

Toekomst

Verkeersintensiteiten

Van de S106 zijn verkeersintensiteiten bekend uit 2011.

Telpunt 2011
Erasmusbrug 32.000
Laan op Zuid 20.000
Varkenoordseviaduct 20.000
John F. Kennedylaan 41.000

Referenties


Stadsroutes van Rotterdam