S107 (Den Haag)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S107.svg
Blank.png
S107
Begin S100
Einde A4, A13
Lengte 3,3 km
Stadsroutes in Nederland
Route

De onderstaande beschrijving was de oorspronkelijke routeVRI zwart.svg S100.svg Neherkade


Rijswijkseweg

VRI zwart.svg Van Musschenbroekstraat/Draaistraat

VRI zwart.svg Wenckebachstraat

VRI zwart.svg Jan van der Heijdenstraat/Broekslootkade


Haagweg

VRI zwart.svg Herenstraat/Geestbrugweg

VRI zwart.svg Lindelaan

VRI zwart.svg (oostelijke richting) Eiklaan Junction.svg (westelijke richting) Haagweg


Laan van Hoornwijck

Brug.svg Hoornbrug Riviersymbool.svg Rijn-Schiekanaal

VRI zwart.svg Madame Curielaan/Laan van Oversteen


Laan van Delfvliet

Afslagsymbool.svg Knooppuntsymbool.svg Ypenburg NLA004.svg → Amsterdam NLA013.svg → Rotterdam


S107.svg
Blank.png
S107
Begin S100
Einde A4, A13
Lengte 3 km
Lijst van Nederlandse niet-autosnelwegen
Route

De onderstaande beschrijving is de toekomstige route


VRI zwart.svg S100.svg Binckhorstlaan / Mercuriusweg

Werkzaamheden.svg Tunnel.svg Victory Boogie Woogietunnel

Werkzaamheden.svg Rotterdamsebaan

Werkzaamheden.svg VRI zwart.svg Laan van Delfvliet Knooppuntsymbool.svg Ypenburg NLA004.svg NLA013.svg

De stadsroute S107 is een stadsroute in Den Haag die oorspronkelijk liep vanaf de Centrumring Den Haag, S100, bij de Laakhaven door Rijswijk naar de A4 en A13 bij knooppunt Ypenburg. De route had een lengte van circa 3 kilometer. De S107 wordt tijdelijk niet aangegeven op de bewegwijzering.

Routebeschrijving

De Victory Boogie Woogietunnel heeft het nummer S107 in ongebruikelijke gele wegnummers, alhoewel dit elders in Den Haag soms ook voorkomt.

De oorspronkelijke route liep vanaf de kruising met de Neherkade (S100, Centrumring) over de Rijswijkseweg en de Haagweg door respectievelijk Den Haag en Rijswijk. De Rijswijkseweg en de Haagweg zijn uitgebouwd met 2x2 rijstroken en een vrijliggende trambaan in de middenberm. De wegen lopen door dichtbebouwd gebied en zijn erg druk, mede omdat de route in directe verbinding staat met de snelwegen A4 en A13. Via de Hoornbrug waar de straatnaam tevens verandert in Laan van Hoornwijck, wordt het Rijn-Schiekanaal overgestoken waarna een VRI geregeld kruispunt volgt. Het laatste stukje in knooppunt Ypenburg heeft de naam Laan van Delfvliet. In feite sluit de S107 in het knooppunt aan op de A4 door middel van de geïntegreerde aansluiting Rijswijk-Centrum die tevens de ontbrekende verbindingen van het knooppunt opvangt. De Laan van Delfvliet loopt richting het oosten, door middel van een invoeger, over in de A13.

Geschiedenis

De stadsroutes in Den Haag zijn rond 2010 ingevoerd om deze te kunnen gebruiken bij de verkeersinformatie op diverse DRIP's langs de wegen in de binnenstad. Voor de S107 verliep deze in eerste instantie via de hierboven beschreven route. Het deel tussen knooppunt Ypenburg en de Hoornbrug heeft vroeger deel uitgemaakt van rijksweg 13.

Toekomst

De aanduiding van de S107 is inmiddels van de bewegwijzering verdwenen vanwege de nieuw aan te leggen Rotterdamsebaan waarover deze route in de toekomst komt te lopen, hoewel dit voorbarig is op de zaken is aangezien de openstelling pas in 2020 wordt verwacht. Deze weg komt voor een groot deel ondergronds in een tunnel te liggen en begint aan de stadsroute S100 op de kruising Mercuriuslaan/Binckhorstlaan (Centrumring). Daarnaast is er een verbindingsweg langs het spoor vanaf de kruising Binckhorstlaan/Plutostraat naar de Wegastraat aangelegd, de Supernovaweg. Over deze weg is de stadsroute S108 geleid.

Voor meer informatie betreffende het project Rotterdamsebaan, zie het artikel over de Rotterdamsebaan.

Externe Links

Stadsroutes van Den Haag

S100.svg S101.svg S102.svg S103.svg S104.svg S105.svg S106.svg S107.svg S108.svg S200.svg