S111 (Nijmegen)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
s111
Begin Graaf Alardsingel (S100)
Einde Keizer Augustusplein (N325/S110)
Lengte 2,5 km
Stadsroutes in Nederland
Route

Griftdijk Noord

Graaf Alardsingel / De Oversteek

Griftdijk Noord


Margaretha van Mechelenweg

Keizer Hendrik VI-singel


Keizer Hendrik VI-singel

→ Arnhem / Rotterdam / Nijmegen

De S111 in Nijmegen is een stadsroute, die de S100 met de A325 verbindt via een parallel aan de S110 lopende route. De weg heeft een lengte van 2,5 kilometer.

Routebeschrijving

De S111 begint op een kruising met de Graaf Alardlaan en De Oversteek, waar de weg aftakt van de S100. De weg loopt kort over de Griftdijk Noord. Vrijwel direct volgt een kruising, waar de Griftdijk Noord aftakt en de weg doorloopt in de Margaretha van Mechelenweg. De weg heeft 2x1 rijstroken en loopt parallel aan de spoorlijn Arnhem - Nijmegen en de daarnaast gelegen S110/N325. Er volgt daarna een rotonde, waar nog geen wegen op aansluiten. Dit gebied zal namelijk nog verder ontwikkeld worden. Daarna versmalt vrij snel de weg naar 1x2 rijstroken. Nadat de weg onder de Keizer Hendrik VI-singel doorloopt volgt een scherpe bocht en volgt een T-splitsing met deze weg. De S111 loopt daarna kort over de Keizer Hendrik VI-singel, welke middels een viaduct de eerdergenoemde spoorlijn oversteekt. De weg eindigt op het Keizer Augustusplein, tevens bekend als de Ovatonde. Hier sluit de weg aan op de A325 en S110. Tevens is er een groot P+R terrein met overstap op streekbussen op aangesloten.

Kenmerken en Geschiedenis per straat[1]

Griftdijk Noord

Vernoemd naar een dijk die is ontstaan door het afgraven van grift. De weg is in 2013 grondig verbouwd vanwege de aanleg van de Stadsbrug en Margaretha van Mechelenweg. Het tracé is daarbij wat verlegd en de Griftdijk is daarbij opgeknipt in twee delen door de aanleg van het splitsingspunt Lent.

Margaretha van Mechelenweg

De weg is vernoemd naar een maîtresse van Prins Maurits. De weg ligt parallel aan de Prins Mauritssingel. De grondwerken voor een deel van de weg waren al rond 2005 aangelegd aan de noordzijde nabij de Ovatonde. In 2013 is de weg daadwerkelijk aangelegd en in het najaar van 2013 voor het verkeer geopend.

Keizer Hendrik VI-singel

Vernoemd naar keizer Hendrik VI van het Heilige Roomse Rijk. De weg heeft volledig 2x1 rijstroken en is rond 2005 aangelegd en opende gelijktijdig met de Ovatonde voor het verkeer.

Referenties

  1. http://www.gaypnt.demon.nl/straatnamen/ Stratenlijst gemeente Nijmegen
Stadsroutes van Nijmegen