S118 (Amsterdam)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S118
Begin Nieuwe Leeuwarderweg - s115,s116
Einde aansluiting Zaanstad-Zuid - A8
Lengte 7,2 km
Stadsroutes in Nederland
Route

Nieuwe Leeuwarderweg → → Centrum, Zeeburg


Johan van Hasseltweg

Meeuwenpleinbrug brug 491 Noordhollands Kanaal

Mosplein


Mosplein / Kamperfoelieweg

Papaverweg (éénrichtingsweg, s118 in zuidelijke richting)

Ribesstraat (éénrichtingsweg, s118 in noordelijke richting)

Papaverweg, Ribesstraat / Klaprozenweg


Klaprozenweg

Korte Papaverweg

Hulstweg / Klimopweg

Riderspoorweg / Floraweg

Polijsterweg

Draaierweg

Langebrug brug 356 Zijkanaal I

Atatürk

Ms. van Riemsdijkweg

Klaprozenweg / Stenendokweg / Cornelis Douwesweg → Tuindorp Oostzaan


Cornelis Douwesweg

Softwareweg

Hardwareweg / Kometensingel

Coentunnelcircuit


Coentunnelcircuit

Coentunnelcircuit (busbaan) / Molenaarsweg


Molenaarsweg

Oostzanerdijk

Verlengde Stellingweg


Verlengde Stellingweg

A'dam-Tuindorp Oostzaan Coenplein / Utrecht

Kolkweg Aansluiting Zaanstad-Zuid → Leeuwarden; Haarlem

De stadsroute S118 is een stadsroute van circa 7 kilometer door het industriegebied Noord in Amsterdam-Noord en langs Tuindorp Oostzaan en Oostzanerwerf. De stadsroute verbindt de S116 bij de Vogelbuurt met eerst de A10 bij de aansluiting Amsterdam-Tuindorp Oostzaan en vervolgens de A8 bij de aansluiting Zaanstad-Zuid.

Routebeschrijving

De S118 begint bij de ongelijkvloerse aansluiting met de Nieuwe Leeuwarderweg s116 onder de naam Johan van Hasseltweg. Als eerste wordt het Noordhollandskanaal gekruist en loopt de route langs het Florapark en de wijk Volewijck. Dan volgen drie kruisingen kort op elkaar. Als eerste die met het Mosplein. De S118 buigt hier af in noordelijke richting waarna vrijwel direct de kruising met de Papaverweg volgt en het Mosplein rechtdoor overgaat in de Kamperfoelieweg. De rijrichtingen van de S118 zijn hier gesplitst over twee wegen. Het verkeer dat in de richting Oostzaan de S118 wil volgen moet bij de volgende kruising met de Ribesstraat linksaf slaan. Verkeer vanuit Oostzaan komt vanaf de Klaprozenweg via de Papaverweg op het Mosplein/de Kamperfoeliestraat.

Op het punt waar de éénrichting Papaverweg en Ribesstraat bij elkaar komen sluit de Klaprozenweg aan die door het industriegebied Noord loopt. Bij de kruising met de Stenendokweg en Cornelis Douwesweg neemt deze laatste weg de S118 over. Deze weg loopt in noordwestelijke richting verder en maakt ter hoogte van Sportpark Melkweg een scherpe bocht richting het noorden. Hier loopt de s118 voor een kort stukje over het Coentunnelcircuit. Net voorbij het sportpark gaat de Molenaarsweg verder en bij de volgende kruising slaat de S118 af en loopt voor het laatste deel over de Verlengde Stellingweg. Hierna volgt de aansluiting met de A10 en knooppunt Coenplein. Via deze aansluiting is het alleen mogelijk de A10-West en Noord op te rijden. Voor de A8 moet men de S118 blijven volgen. De S118 loopt vervolgens parallel aan de A8 en eindigt op de kruising met de aansluiting Zaanstad-Zuid van de A8 en de Kolkweg die richting Zaanstad als N516 is genummerd. Vanuit Zaanstad gezien moet verkeer met de bestemming A10-Noord over de S118 naar de aansluiting Amsterdam-Tuindorp Oostzaan rijden omdat het via de aansluiting Zaanstad-Zuid in zuidelijke richting alleen mogelijk is om de A10-West op te rijden.

Geschiedenis

Externe Links


Stadsroutes van Amsterdam

voormalige stadsroutes: