S120 (Rotterdam)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S120
Begin Rotterdam (2e Rosestraat)
Einde Rotterdam (Maastunnelplein)
Lengte 3 km
Stadsroutes in Nederland
Route

2e Rosestraat

Varkenoordseviaduct / Laan op Zuid

Colosseumweg

Beijerlandselaan


Putselaan

Hilledijk

Putsleaan (parallel)

Johannes Brandtstraat

Putselaan (parallel)

Slaghekstraat / Pretorialaan / Martinus Steijnstraat

Putsleaan (parallel) (2x)

Dordtselaan / Maashaven Oostzijde


Brielselaan

Gaesbeekstraat

Maashaven Zuidzijde (2x)

Maastunnelplein

De stadsroute S120 is een stadsroute van Rotterdam en loopt van oost naar west in Rotterdam-Zuid en verbindt de wijk Hillesluis met het Maastunnelplein in Charlois. De weg is geheel 1+1 uitgevoerd.

Routebeschrijving

De S120 begint op het kruispunt met de Laan op Zuid bij het Varkenoordseviaduct bij de S106. Het verlengde van de weg, de 2e Rosestraat, heeft als nummer de S123 en heeft met deze weg een dubbelnummering tot het volgende kruispunt. Dat kruispunt is met de Colosseumweg, maar is vanuit oostelijke richting niet rechtstreeks bereikbaar, en verkeer dat naar de S123 in zuidelijke richting wil, zal een kruispunt verder moeten rijden om daar te keren. Dat kan net voorbij de Beijerlandselaan.

De weg gaat hier over in de Putselaan en heeft diverse zijstraten aan een parallelweg. De Putselaan zelf heeft gescheiden rijbanen waar een trambaan ligt. De volgende belangerijkere kruising is een rotonde bij de Pretorialaan, de Hillevliet en de Slaghekstraat. Daarna volgt weer een stuk met zijstraten aan de parallelweg.

Ter hoogte van metrostation Maashaven is de VRI-geregelde kruising met de Maashaven Oostzijde en de Dordtselaan, de S122. De S120, vanaf hier Brielselaan geheten, gaat onder het metroviaduct door, en net ten westen ervan voegen beide rijbanen zich samen tot 1 rijbaan. De weg loopt langs een bedrijventerrein aan de noordkant, aan de zuidkant ligt een dijk, met daarachter een parallelweg van de Brielselaan, waar ook weer enkele zijstraten zijn voor huizen in de Tarwewijk.

De S120 eindigt tenslotte op het Maastunnelplein: Op dit grote kruispunt komen de S101 (Doklaan), de S102 (Dorpsweg) en de S103 (Pleinweg/Maastunnel) samen.

Geschiedenis

Toekomst

Verkeersintensiteiten

Van de S120 zijn intensiteiten bekend uit 2011.

Telpunt 2011
2e Rosestraat 9.000
Brielselaan 15.000

Referenties


Stadsroutes van Rotterdam