Outer Ring Expressway (Shanghai)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf S20 (Shanghai))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
S20
Begin Shanghai
Einde Shanghai
Lengte 97 km
Route

Hujin Expressway (S4) / Humin Elevated Road

Gudai Road

Husong Highway

Wuzhong Road

Huyu Expressway (G50) / Yan'An Elevated Road

Tianshan Road West

Beidi Road

Jinghu Expressway (G2)

Cao'an Highway

Hujia Expressway (S5)

Fengxiang Road

Hutai Road

South-North Elevated Road

Yixian Elevated Road

Waihuan Tunnel

Linghai Road

Zhangyang Road

Ring Expressway (G1503)

Jufeng Road

Jinhai Road

Longdong Avenue

Gaoke Road

Huaxia Elevated Road

Yingbin Expressway (S1) / Hulu Expressway (S2)

Shenjiang Road

Luoshan Road

Hu'nan Highway

Yanggao Road

Puxing Highway

Longwu Road

Hongmei Road

Hujin Expressway (S4) / Hukun Expressway (G60)

De Outer Ring Expressway van Shanghai (Chinees: 上海外环高速公路), is een expressway in Shanghai, China. De autosnelweg vormt een volledige ringweg van Shanghai, de derde vanuit het centrum. De ringweg is 97 kilometer lang.

Routebeschrijving

De S20 begint op het immense Xinzhuang Interchange, één van de grootste snelwegknooppunten ter wereld met 5 takken. Men kruist hier de Hujin Expressway (S4) en Hukun Expressway (G60). De autosnelweg telt 2x4 rijstroken en verloopt noordwaarts door het westen van Shanghai. Al vrij snel bereikt men het knooppunt met de Yan'An Elevated Road en de luchthaven van Shanghai. De 8-strooks snelweg loopt verder door het industriële noordwesten van Shanghai, en men kruist de Jinghu Expressway (G2) en Hujia Expressway (S5) en buigt dan naar het oosten af. In het noorden van Shanghai kruist men wat minder snelwegen, maar wel een aantal belangrijke onderliggende schakels, zoals de South-North Elevated Road. De Outer Ring Expressway telt doorlopend 2x4 rijstroken.

Door het noordoosten van Shanghai verloopt het verkeer vanaf de grotere Ring Expressway (G1503) samen en gaat de snelweg via de Waihuan Tunnel onder de monding van de rivier de Huangpu over. Deze tunnel heeft 3 buizen, met 3+2+3 rijstroken. Daarna slaat de Ring Expressway weer af en verloopt parallel aan de S20 door het oosten van Shanghai naar het zuiden. In het zuidoosten kruist men de Yingbin Expressway (S1) en Hulu Expressway (S2), waarbij de Outer Ring Expressway naar het westen af slaat en met 2x4 rijstroken door het zuiden van Shanghai verloopt. Hier kruist men geen andere autosnelwegen. Men gaat met een brug de rivier de Huangpo nogmaals over, waarna de Outer Ring Expressway weer bij het beginpunt bij het Xinzhuang Interchange komt.

Geschiedenis

De Outer Ring Expressway ging midden jaren '90 in aanbouw, destijds begon de bouw aan het zuidwestelijk deel, dat in die tijd het meest verstedelijkt was. De westring opende in 1998 voor het eerst voor het verkeer. De rest van de ringweg is in hoog tempo tussen 2001 en 2003 in gebruik genomen, destijds grotendeels nog buiten het bebouwde gebied van Shanghai. Op 21 juni 2003 opende de Outer Ring Tunnel, ook bekend als de Taihe Tunnel, onder de monding van de Huangpu voor het verkeer. Hiermee was de Outer Ring Expressway voltooid.

De Outer Ring Expressway was één van de eerste autosnelwegen in China die integraal met 2x4 rijstroken is aangelegd. Het meest kritieke punt voor circulair verkeer is het knooppunt met de Yixian Elevated Road voor de toegang van de tunnel onder de Huangpu, waar een TOTSO-situatie is op een krap ontworpen stedelijk knooppunt.

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Yanggao Road Hujia Expressway (S5) 35,5 km 00-00-1998
Hujia Expressway (S5) Yixian Elevated Road 18,5 km 00-00-2001
Yingbin Expressway (S1) Yanggao Road 10,0 km 00-00-2002
Huandong Avenue Yingbin Expressway (S1) 31,0 km 26-11-2002
Yixian Elevated Road Huandong Avenue 3 km 21-06-2003

Referenties


Expressways in Shanghai

National expressways:

Jinghu Expressway (G2) • Shenhai Expressway (G15) • Ring Expressway (G1503) • Huci Expressway (G1531) • Hushan Expressway (G40) • Huyu Expressway (G50) • Hukun Expressway (G60)


Municipal expressways:

Yingbin Expressway (S1) • Hulu Expressway (S2) • Hufeng Expressway (S3) • Hujin Expressway (S4) • Hujia Expressway (S5) • Huxiang Expressway (S6) • Huchong Expressway (S7) • Xinwei Expressway (S19) • Outer Ring Expressway (S20) • Huchang Expressway (S26) • Shenjiahu Expressway (S32) • Tingfeng Expressway (S36)


Urban expressways

Inner Ring RoadMiddle Ring RoadSouth-North Elevated RoadYan'an Elevated RoadYixian Elevated RoadHumin Elevated RoadHuaxia Elevated RoadJiamin Elevated RoadLuoshan Elevated RoadBeidi Elevated RoadBeizhai Elevated RoadSongze Elevated RoadShanghai North Cross Channel