Secundaire weg 8 (Utrecht)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf S8 (Utrecht))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De S8 was een geplande secundaire weg in de provincie Utrecht. De S8 was een geplande vierstrooks autoweg vanaf Zeist via Driebergen naar 't Goy. Deze route is nooit gebouwd, maar er zijn nog herinneringen aan het plan in het landschap.

Route

De S8 moest bij het knooppunt Zeist-West op de A28 beginnen met een trompetknooppunt. De route zou dan langs de zuidwestkant van Zeist lopen en de A12 tussen Odijk en Driebergen kruisen. De route zou bij 't Goy eindigen, alhoewel hij volgens sommige bronnen ook in Doorn zou eindigen.[1]

Geschiedenis

De S8 kwam voor in het provinciaal wegenplan van 1968.[2] De kosten van de aanleg van de S8 werd destijds geschat op 42,8 miljoen gulden. Evenals de bouw van de A27 en A28 in deze regio was de aanleg van de S8 omstreden. In 1969 begon de aanleg van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort, waarbij ook een voorbereiding voor het knooppunt Zeist-West is gerealiseerd, de grondwerken voor een trompetknooppunt zijn hier gerealiseerd, evenals een viaduct van de A28 over de toekomstige S8. Het plan is waarschijnlijk in de jaren '70 geschrapt, de S8 komt in het provinciaal wegenplan van 1978 al niet meer voor.[3] Het eerste deel wat geschrapt is, was het deel ten zuiden van de A12. Het overblijfsel van de S8, de zuidwestelijke randweg Zeist, bleef langer actueel, zeker tot in de jaren '90 waren er verhitte debatten om deze randweg aan te leggen om de plaats Zeist beter te ontsluiten. In 1997 werd een laatste voorstel voor de randweg verworpen in de raad van de gemeente Zeist.[4] Desondanks is de verkeersproblematiek in Zeist thans nog steeds actueel.

Overblijfselen

Het ooit geplande knooppunt Zeist-West met de A28.

De sporen in het landschap die op de ooit geplande S8 duiden liggen voornamelijk langs de westkant van Zeist. Het meest in het oog springend is het knooppunt Zeist-West, dat grotendeels gerealiseerd is, de A28 gaat hier met een viaduct over het tracé heen en de taluds voor de verbindingswegen van het trompetknooppunt zijn gerealiseerd.[5] Alleen de verbinding vanaf Utrecht richting de A12 was destijds niet voorzien (want kon ook via het knooppunt Lunetten). Het viaduct functioneert als wildpassage. Tevens zijn op twee plekken in het westen van Zeist ruimte vrijgehouden om het bestaande wegennet naar de ooit geplande randweg te verlengen. Dit betreft de Kromme Rijnlaan[6] en de Griftlaan.[7]

Tevens is tussen Odijk en Driebergen een opvallende verkaveling te zien van een stuk bos op de gemeentegrens van Bunnik en Driebergen.[8] Deze verkaveling volgt vrijwel exact het geplande tracé van de S8, maar deze dateert toch van voor de originele plannen, zo bestond deze verkaveling in 1953 al.[9] Er zijn geen voorbereidingen getroffen voor een eventueel knooppunt met de A12.

Referenties