SE-20 (Spanje)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SE-20.svg
ES SE-20 map.png
SE-20
Begin Sevilla
Einde Sevilla
Lengte 10 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A-4.svg

Afslagsymbool.svg Valdezorras

Junction.svg Carretera de Miraflores

Junction.svg Carretera Pino Montano

Rotonde.svg Sevilla-Norte

Rotonde.svg La Rinconada A-8009.svg

Afslagsymbool.svg Sevilla-Norte

Rotonde.svg parque

Rotonde.svg Estadio Olímpico de Sevilla

Rotonde.svgAfslagsymbool.svg SE-30.svg

De SE-20, ook wel bekend als de Ronda Supernorte is een carretera in Spanje, gelegen rond Sevilla in Andalucía. De SE-20 vormt een noordelijke rondweg van Sevilla met 2x2 rijstroken en is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

De SE-20 voert langs de noordrand van de stad Sevilla, vanaf de A-4 in het noordoosten tot de SE-30 in het noordwesten van de stad. De SE-20 telt geheel 2x2 rijstroken en heeft een mix van kruispunten met verkeerslichten, rotondes en een enkele ongelijkvloerse aansluiting. De weg voert langs het Estadio Olímpico de Sevilla.

Geschiedenis

De SE-20 is rond 1990-1992 aangelegd als verbinding tussen de A-4 en SE-30 aan de noordrand van de stad. Er was destijds geen zicht op dat de SE-30 door het noorden van Sevilla als autovía uitgebouwd zou worden, zodat de SE-20 de rol voor het regionale verkeer zou vervullen. De bouw van de SE-20 viel samen met de wereldtentoonstelling van 1992 die in Sevilla gehouden werd. Aan de SE-20 zijn vrijwel geen aanpassingen doorgevoerd zodat de weg een wat verouderd karakter heeft, met name de verkeerslichten aan de noordoostkant van Sevilla zijn voor Spaanse begrippen ongebruikelijk op dit type wegen.

Wegbeheer

De SE-20 behoort tot het Red de Carreteras del Estado (RCE) en is als zodanig in het beheer van het Ministerio de Fomento.[1]

Wegnummering

De SE-20 is in het verleden ook wel aangeduid als de SE-020, dit nummer staat nog op sommige kilometerpalen en op een deel van de bewegwijzering, met name komende vanaf de A-4. In de documentatie van het Ministerio de Fomento staat de weg als de SE-20 aangeduid. Op veel wegwijzers staat helemaal geen wegnummer aangegeven.

Het nummer SE-20 impliceert een ringweg die binnen de SE-30 moet liggen, maar de SE-20 ligt juist buiten de SE-30.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 25.000 tot 30.000 voertuigen van de SE-20 gebruik.

Zie ook

Referenties