SH 7 (Albanië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SH7 AL.svg
SH7 AL map.png
SH 7
Begin Rrogozhinë
Einde Elbasan
Lengte 40 km
Route

Junction.svg SH4 AL.svg

Centrum.svg Rrogozhinë

Centrum.svg Peqin

Centrum.svg Papër

Junction.svg SH3 AL.svg

De SH 7 is een Rruga shtetërore (nationale weg) in Albanië, gelegen in het midden van het land. De SH 7 vormt een oost-westroute tussen Rrogozhinë en Elbasan, en verbindt de SH 4 met de SH 3. De SH 7 is 40 kilometer lang.

Routebeschrijving

De SH 7 begint bij het dorp Rrogozhinë op de 2x2 SH 4, de weg van Durrës naar Fier. De SH 7 loopt door het dorp Rrogozhinë, maar heeft een zuidelijke bypass langs Peqin. De SH 7 is deels goed uitgebouwd met rechte stukken en brede rijstroken. De weg voert door vrij vlak gebied, een breed dal, met middelgebergte rondom. Vlak voor Elbasan wordt het landschap industrieel met een grote fabriek. Hier eindigt de SH 7 op de SH 3, de weg van Tiranë naar Elbasan.

Geschiedenis

De SH 7 is een belangrijke weg voor de ontsluiting van de industrieën rond Elbasan naar de havens van Durrës, en is daardoor in recente jaren gemoderniseerd. De weg was vroeger wel verhard, maar smal en had geen rijstrookmarkeringen. In recente jaren is de weg grotendeels verbreed en deels verlegd over een meer optimaal alignement, waardoor korte reistijden mogelijk zijn.

Referenties


Wegen in Albanië

A1 IT.svgA2 Albania.svgA3 IT.svg

SH1 AL.svgSH2 AL.svgSH3 AL.svgSH4 AL.svgSH5 AL.svgSH6 AL.svgSH7 AL.svgSH8 AL.svgSH9 AL.svg