SS712 (Italië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SS712
Begin Vedano Olona
Einde Varese
Lengte 7 km
Route

Vedano Olona

Malnate

Varese

De SS712, bekend als de Tangenziale Est di Varese, is een strada statale en gedeeltelijke superstrada in Italië. De weg vormt de oostelijke rondweg van de stad Varese in het noorden van het land. De SS712 is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De SS712 begint bij Vedano Olona als voortzetting van de A60 en telt dan 2x2 rijstroken. Dit is een korte superstrada tussen Varese en enkele oostelijke voorsteden. De snelweg verloopt door een smal dal. Het dubbelbaans deel eindigt al na 3 kilometer, waarna de weg een reguliere stadsweg met voornamelijk rotondes is. De weg vormt daarbij de oostelijke en noordoostelijke rondweg van Varese. Dit is een enigszins hoogwaardig uitgebouwde weg vergeleken met andere wegen in de regio.

Geschiedenis

Het dubbelbaans deel tussen Vedano Olona en Malnate is in 1990 opengesteld voor het verkeer. In 2015 sloot daar bij Vedano Olona de A60 op aan. In de periode 2008-2009 is een nieuw enkelbaans deel aan de oostkant van Varese opengesteld, inclusief een viaduct.

Toekomst

Het deel tussen Vedano Olona en Malnate wordt in de toekomst mogelijk onderdeel van de A60. Dit deel heeft geen vluchtstroken.

Referenties