Sadr Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-22.svg
Sadr Expressway map.png
Route 22
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 7 km
Route

Modares Expressway

Afslagsymbool.svg Shariati Street

Afslagsymbool.svg Kaveh Boulevard

Afslagsymbool.svg Qeitarieh Street

Afslagsymbool.svg Shadid Bazdar Street

Afslagsymbool.svg Dasvare Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Babayi Expressway

De Sadr Expressway (Farsi: بزرگراه سید محمد باقر صدر) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een oost-westroute door het noorden van de stad en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op een trompetknooppunt met de Modares Expressway, en voert oostwaarts met 2x3 rijstroken. De snelweg bestaat uit twee snelwegen boven elkaar, met 2x3 rijstroken op het onderste dek en 2x2 rijstroken op het bovenste dek voor doorgaand verkeer. De snelweg is onderdeel van de ringstructuur van Tehran, en voert door dichtbebouwd gebied en het onderste deel is relatief substandaard. In het oosten gaat de snelweg over in de Babayi Expressway.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere in Tehran, en is al in de jaren 90 of eerder geopend.

Op 30 november 2013 opende het tweede dek van de Sadr Expressway, die vanaf de Modares Expressway in het westen tot de Babayi Expressway in het oosten loopt. Dit tweede dek is bijna 7 kilometer lang.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway