Sadr Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 22
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 7 km
Route

Modares Expressway

Shariati Street

Kaveh Boulevard

Qeitarieh Street

Shadid Bazdar Street

Dasvare Boulevard

Babayi Expressway

De Sadr Expressway (Farsi: بزرگراه سید محمد باقر صدر) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een oost-westroute door het noorden van de stad en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op een trompetknooppunt met de Modares Expressway, en voert oostwaarts met 2x3 rijstroken. De snelweg bestaat uit twee snelwegen boven elkaar, met 2x3 rijstroken op het onderste dek en 2x2 rijstroken op het bovenste dek voor doorgaand verkeer. De snelweg is onderdeel van de ringstructuur van Tehran, en voert door dichtbebouwd gebied en het onderste deel is relatief substandaard. In het oosten gaat de snelweg over in de Babayi Expressway.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere in Tehran, en is al in de jaren 90 of eerder geopend.

Op 30 november 2013 opende het tweede dek van de Sadr Expressway, die vanaf de Modares Expressway in het westen tot de Babayi Expressway in het oosten loopt. Dit tweede dek is bijna 7 kilometer lang.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway