Saidi Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-67.svg
Saidi Expressway map.png
Route 67
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 11 km
Route

Rotonde.svg Mohammad Ali Jenah Expressway

Rotonde.svg Fath Expressway

Junction.svg 45 metri Zarand Boulevard

Afslagsymbool.svg Barandan-e Bahrami Street

Knooppuntsymbool.svg Kazemi Expressway

Knooppuntsymbool.svg Azadegan Expressway

De Saidi Expressway (Farsi: بزرگراه آیت الله سعیدی) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidverbinding door het zuidwesten van de stad en is 11 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Saidi Expressway begint op het immense verkeersplein rond de Azadi Tower, en voert met 2x3 rijstroken zuidwaarts, langs de oostkant van de luchthaven van Tehran. De weg is niet geheel ongelijkvloers, er zijn een aantal verkeerslichten. Men kruist de Fath Expressway, en zuidelijker de Kazemi Expressway. Vervolgens gaat de snelweg over in de Tehran - Qom Freeway ter hoogte van het knooppunt met de Azadegan Expressway.

Geschiedenis

De Saidi Expressway is ontstaan uit een upgrade van bestaande stadsboulevards. Deze upgrade is nog niet geheel afgerond, er zijn nog delen met verkeerslichten. In 2006 is het knooppunt met de Azadegan Expressway geopend.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway