Saint-Barthélemy

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of France.svg
Saint Barthelemy.png
Hoofdstad Gustavia
Grootste stad Gustavia
Oppervlakte 22 km²
Inwonertal 7.300
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg
Afkorting BL

Saint-Barthélemy is een eiland en overzees gebiedsdeel van Frankrijk, gelegen in het Caribisch gebied. Het is één van de kleinste overzeese gebiedsdelen in inwonertal.

Inleiding

Saint-Barthélemy is gelegen in de Bovenwindse eilanden en bestaat uit één hoofdeiland en een paar onbeduidende eilandjes. Het ligt 20 kilometer ten zuidoosten van het Nederlandse eiland Sint Maarten en 45 kilometer ten noordoosten van Sint Eustatius. Het eiland is vrij dichtbebost en bestaat grotendeels uit glooiend land, alleen het zuiden is bergachtiger met rotsen en een top van 286 meter. Bebouwing staat verspreid over het eiland, met name langs de noord- en westkust. Het eiland meet ongeveer 9 kilometer van west naar oost en 4 kilometer van noord naar zuid.

Wegennet

Saint-Barthélemy heeft een redelijk dicht wegennet, er zijn geen plaatsen op meer dan 500 meter van een weg of straat. Er zijn geen autosnelwegen op Saint-Barthélemy, alle wegen zijn enkelbaans en worden vanwege het geringe inwonertal veelal licht bereden. Voor 2006 waren de wegen genummerd als route départementales. Er bestond een netwerk van 16 kilometer van vier route départementales, de D209 t/m D212.

Referenties


Overzeese départementen en territoria van Frankrijk

Frans-GuyanaGuadeloupeMartiniqueMayotteRéunion

Frans PolynesiëNew CaledoniaSaint-BarthélemySaint-MartinSaint Pierre and MiquelonWallis and Futuna