Saint Kitts en Nevis

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg
Saint Kitts and Nevis
Saint Kitts and Nevis.png
Hoofdstad Basseterre
Oppervlakte 261 km²
Inwonertal 51.000
Lengte wegennet 136 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt links
Nummerplaatcode KAN

Saint Kitts en Nevis is een eilandnatie in het Caribisch gebied en maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden. Het landje heeft een oppervlakte ter grootte van 1 of 2 Nederlandse gemeenten en telt 51.000 inwoners. De hoofdstad is Basseterre.

Inleiding

Saint Kitts and Nevis ligt in het noordoosten van het Caribisch gebied, en bestaat uit de eilanden St. Christopher en Nevis. Het dichtstbijzijnde land is Nederland, door middel van het eiland St. Eustatius, wat op ruim 10 kilometer afstand ligt. Het Britse eiland Montserrat ligt 50 kilometer naar het zuidoosten en Antigua and Barbuda ligt 70 kilometer naar het oosten. De hoofdstad Basseterre ligt op het eiland St. Christopher, op Nevis ligt het stadje Charlestown. Verspreid over de twee eilanden liggen nog andere dorpen. Beide eilanden zijn sterk bergachtig, de Mount Liamuiga is met 1.156 meter het hoogste punt. De bergen zijn vulkanisch en de hellingen zijn bedekt met tropisch regenwoud.

Het land werd in 1983 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, en is de jongste soevereine staat op het Amerikaanse continent. Het is sindsdien een stabiel democratisch land. In 1998 werd het land verwoest door de orkaan Georges. De economie is afhankelijk van toerisme, landbouw en lichte industrie. Suiker is het belangrijkste exportproduct.

Wegennet

St. Christopher heeft één rondweg om het eiland, maar er zijn geen bergwegen over het eiland, al het verkeer gaat langs de kust. Tevens loopt er een weg over het zuidoostelijke schiereiland naar de veerdienst naar het eiland Nevis. Men rijdt links, en er zijn geen autosnelwegen. De hoofdstad Basseterre is maar een klein stadje, en is niet erg druk. Over het eiland Nevis loopt ook een rondweg, die in het zuiden echter enigszins landinwaarts loopt omdat de zuidkust grotendeels ontvolkt is. Er is een bypass rond Charlestown. De maximumsnelheid is 40 km/uur in bebouwde gebieden en 65 km/uur buiten de bebouwde kom, met de maximumsnelheid in mijlen per uur. Er is circa 320 kilometer weg, waarvan in 1999 136 kilometer verhard was. Er varen veerdiensten tussen St. Christopher en Nevis, die de Sea Bridge wordt genoemd. De veerdienst vaart 6 keer per dag in beide richtingen.

Wegnummering

Er is geen wegnummering op St. Kitts en Nevis, omdat beide eilanden feitelijk maar één rondweg kennen.

Bewegwijzering

Er is weinig bekend over eventuele bewegwijzering in Saint Kitts en Nevis.

Referenties


Wegen van Noord-Amerika

Antigua en BarbudaBahamasBarbadosBelizeCanadaCosta RicaCubaDominicaDominicaanse RepubliekEl SalvadorGrenadaGuatemalaHaitiHondurasJamaicaMexicoNicaraguaPanamaSaint Kitts en NevisSaint LuciaSaint Vincent en de GrenadinesTrinidad en TobagoVerenigde Staten