Saint Lucia

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Saint Lucia.svg
Saint Lucia - Sainte-Lucie
Saint Lucia.png
Hoofdstad Castries
Oppervlakte 616 km²
Inwonertal 174.000
Lengte wegennet 984 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt links
Nummerplaatcode WL[1]

Saint Lucia is een eilandnatie in het oosten van het Caribisch gebied, gelegen in de kleine Antillen. Het land telt 174.000 inwoners en is ter grootte van een paar Nederlandse gemeenten. De hoofdstad is Castries.

Inleiding

Saint Lucia ligt tussen Saint Vincent and the Grenadines en het Franse eiland Martinique. Naar het zuidoosten ligt Barbados. Het eiland meet 45 kilometer van noord naar zuid en 20 kilometer van oost naar west. De hoofdstad Castries ligt in het noordwesten, andere grotere plaatsen zijn Charlotte, Corinthe en Vieux Fort. Het eiland is sterk bergachtig en bebost. Mount Gimie is met 950 meter het hoogste punt.

Het land werd in 1979 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en is een democratisch land. De economie is afhankelijk van toerisme, bananenexport en lichte industrie. Met een inkomen van $ 10.800 per inwoner is Saint Lucia relatief ontwikkeld.

Wegennet

Het wegennet van Saint Lucia is vanwege het bergachtige karakter van het eiland niet erg uitgebreid. Er is bijna 1.000 kilometer verharde weg, en men rijdt er links. Er zijn geen autosnelwegen in Saint Lucia. De meeste wegen zijn bochtig en smal, en voeren langs de kust. Daar de kuststrook niet vlak is, voeren er weinig wegen direct langs de kust. Er is een korte 2x2 weg vanaf Castries naar het noordoosten, maar de overige wegen zijn enkelbaans.

Wegnummering

Er is geen wegnummering in Saint Lucia.

Bewegwijzering

Er is weinig bekend over de bewegwijzering in Saint Lucia. Wellicht is deze naar Brits model.

Referenties

  1. Windward Islands Saint Lucia
Wegen van Noord-Amerika

Antigua en BarbudaBahamasBarbadosBelizeCanadaCosta RicaCubaDominicaDominicaanse RepubliekEl SalvadorGrenadaGuatemalaHaitiHondurasJamaicaMexicoNicaraguaPanamaSaint Kitts en NevisSaint LuciaSaint Vincent en de GrenadinesTrinidad en TobagoVerenigde Staten