Saint Vincent en de Grenadines

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg
Saint Vincent and the Grenadines
Saint Vincent and the Grenadines.png
Hoofdstad Kingstown
Oppervlakte 389 km²
Inwonertal 120.000
Lengte wegennet 580 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt links
Nummerplaatcode WV[1]

Saint Vincent en de Grenadines is een eilandnatie in het oostelijk Caribisch gebied, onderdeel van de kleine Antillen. Het land telt 120.000 inwoners en de hoofdstad is Kingstown.

Inleiding

Saint Vincent en de Grenadines bestaat uit het hoofdeiland Saint Vincent en een aantal kleinere eilanden ten zuiden ervan, de Grenadines. Verder zuidelijk ligt Grenada, noordelijker Saint Lucia. Barbados ligt naar het oosten. De hoofdstad Kingstown ligt op het eiland Saint Vincent, evenals de meeste andere bewoonde plaatsen. Het eiland meet 30 bij 15 kilometer en is bergachtig. De La Soufrière is met 1.234 meter het hoogste punt.

Het land werd in 1979 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en is een democratisch land. Het inkomen ligt op $ 10.000 per inwoner, maar er zijn structurele problemen zoals hoge werkloosheid. Bananen zijn het belangrijkste exportproduct.

Wegennet

Men rijdt links en er is een kleine 600 kilometer verharde weg, en er zijn geen autosnelwegen. De hoofdstad Kingstown is niet veel meer dan een groot dorp, en het wegennet bestaat voornamelijk uit enkelbaans wegen die smal zijn. Er is geen duidelijk hoofdwegennet in het land.

Wegnummering

Er is geen wegnummering in Saint Vincent en de Grenadines.

Bewegwijzering

Er is weinig bekend over eventuele bewegwijzering. Mogelijk is deze naar Brits model.

Referenties

  1. Windward Islands Saint Vincent
Wegen van Noord-Amerika

Antigua en BarbudaBahamasBarbadosBelizeCanadaCosta RicaCubaDominicaDominicaanse RepubliekEl SalvadorGrenadaGuatemalaHaitiHondurasJamaicaMexicoNicaraguaPanamaSaint Kitts en NevisSaint LuciaSaint Vincent en de GrenadinesTrinidad en TobagoVerenigde Staten