San Marino

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of San Marino.png
San Marino
San Marino.png
Hoofdstad San Marino
Oppervlakte 61 km²
Inwonertal 32.000
Lengte wegennet 220 km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg nvt
Verkeer rijdt rechts
Nummerplaatcode RSM

San Marino is een ministaat in het zuiden van Europa, omgeven door Italië. Het landje telt 32.000 inwoners. De hoofdstad is het gelijknamige San Marino.

Inleiding

San Marino ligt in het noorden van Midden-Italië, dichtbij de grotere stad Rimini. Het landje meet 8 bij 9 kilometer en is heuvelachtig. Monte Titano is met 749 meter het hoogste punt. Er zijn geen rivieren van enige omvang. De hoofdstad San Marino telt 4.500 inwoners. De rest van de bevolking leeft verspreid over de dorpen.

Wegennet

San Marino heeft één grote hoofdweg met 2x2 rijstroken vanaf Rimini naar San Marino-stad. Daarnaast is er een hoofdweg van San Marino naar het westen. Andere wegen zijn niet meer dan plattelandsweggetjes.

Bewegwijzering

De bewegwijzering in San Marino is gelijk aan die van Italië.

Wegnummering

Er is geen wegnummering in San Marino.

Referenties


Wegen van Europa

AlbaniëAndorraArmeniëAzerbeidzjanBelgiëBosnië-HerzegovinaBulgarijeCyprusDenemarkenDuitslandEstlandFinlandFrankrijkGeorgiëGriekenlandHongarijeIerlandIJslandItaliëKazachstanKosovoKroatiëLetlandLiechtensteinLitouwenLuxemburgMacedoniëMaltaMoldaviëMonacoMontenegroNederlandNoorwegenOekraïneOostenrijkPolenPortugalRoemeniëRuslandSan MarinoServiëSloveniëSlowakijeSpanjeTsjechiëTurkijeVaticaanstadVerenigd KoninkrijkWit-RuslandZwedenZwitserland

in cursief landen die deels in Europa liggen of met Europa geassocieerd worden