Hubei Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Sanmenxia - Lushi Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
G59
Begin Hohhot
Einde Beihai
Lengte 2.628 km
Route

Ring Expressway (G0601)

Horinger

Tuchengzixian

Xingba Expressway (S24)


Sunyou Expressway (S30)

Youyu

Pinglu-North

Rongwu Expressway (G18)

Pinglu-West

Pinglu-South

Shuozhou-West

Ring Expressway

Shenchi

Linghe Expressway (S40)

Wuzhai (G209)

Sanjingzhen (G209)

Wubao Expressway (S46)

Kelan-West (S218)

Xingxian

Fengshigoucun

Baiwenzhen

Pingling Expressway (S50)

Linxian

Sanjiaozheng (S218)

Ring Expressway (Lüliang) (G2003)

Lüliang-Northwest

Qingyin Expressway (G20)


Xixian-North

Changyan Expressway (G2211)

Wuchengzhen

Daning

Tunlizhen

Qinglan Expressway (G22)

Xiangning

Xijiaokouxiang

Yangpingcun

Jingkun Expressway (G5)

Hejin-East

Wanrong

Yuansun Expressway (S88)

Yanjin

Beijingxiang

Linyi

Yunfeng Expressway (S87)

Ring Expressway (S7501)

Ruicheng (S337)

Dongyaotou

Lianhuo Expressway (G30)

Lingbao

Luoyang - Guandaokou Expressway

Lushi

G209

S331

mountain areas

Hushan Expressway (G40)

G209

G209

Liudong

Baisangguang

Yunxian

Fuyin Expressway (G70 west)

Shiyan-East

Fuyin Expressway (G70 east)

G209

G209

Ma'an Expressway (G4213)


Ma'an Expressway (G4213)

S223

S223

 ?

Xupigou

Yuan'an-North (S224)

Yuan'an-South

Dangyang

Hurong Expressway (G42)

Yichang (S107)

Huyu Expressway (G50)

Zhijiang

Baiyang Yangtze River Bridge

Yidu

Yueyi Expressway (S88)

Houcunping

Qiaohecun


Cili-East

Cili-West

Zhangjiajie-East


Hangrui Expressway (G56)

Pingdong Expressway (S20

Zhexi

Nanjin

Pingkou

Changzhi Expressway (S50)


Hukun Expressway (G60)

Dongkou (G241)

S220

Wujing Expressway (S90)

Wugang-East

S220

Xinning-North (S220)

S218

 ?

Quannan Expressway (G72/G76)


Baomao Expressway (G65)

Lipu

 ?

Guangkun Expressway (G80)

Yulin-West (G324)

Yulin-South

Yutie Expressway (S21)

S216

Bobai

S216 / S221

S216

Xincheng (S216)

Gongguanzhen (G325)

Lanhai Expressway (G75)

Nankangzhen

Tieshangang

De Hubei Expressway of Hobei Expressway (Chinees: 呼北高速公路), voluit de Hohhot - Beihai Expressway (Chinees: 呼和浩特-北海高速公路) is een expressway in China, gelegen in Inner Mongolia, Shanxi, Henan, Hubei, Hunan en Guangxi. De autosnelweg vormt een noord-zuidverbinding van Hohhot naar Beihai, waar de naam vanaf geleid is. Grote steden op de route zijn Hohhot, Shiyan en Guilin. De autosnelweg voert door zeer bergachtig terrein op het middendeel van de route in de provincies Hubei en Hunan. De Hubei Expressway is genummerd als de G59 en moet 2.628 kilometer lang worden.

Naamgeving

De naam Hubei Expressway is gebaseerd op de Chinese schrijfwijze van de stad Hohhot (呼和浩特, Hūhéhàotè). Alternatief kan ook de naam 'Hobei Expressway' gebruikt worden in vereenvoudigd pinyin. Het eindpunt is de stad Beihai, wat een portemanteau van Hohhot en Beihai, dus Hubei of Hobei Expressway oplevert. De naam is niet gerelateerd aan de provincie Hubei, alhoewel de autosnelweg wel daar doorheen verloopt. Hubei (呼北) heeft in het Chinees andere karakters dan de provincie Hubei (湖北).

Routebeschrijving

Inner Mongolia

De snelweg begint aan de zuidoostkant van de grote industriestad Hohhot op de Ring Expressway (G0601) en voert dan in zuidoostelijke richting langs Horinger naar de grens met de provincie Shanxi. Men kruist de Xingba Expressway (S24). De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert door droog heuvelachtig gebied.

Shanxi

Het 787 kilometer lange traject van de Hubei Expressway (Yourui Expressway) in de provincie Shanxi.

Noordelijk van de stad Youyu steekt de Hubei Expressway de grens tussen de autonome regio Inner Mongolia en de provincie Shanxi over. De snelweg verloopt zuidwaarts en kruist bij Youyu de Sunyou Expressway (S30). De snelweg voert zuidwaarts door een gebied met lage bergen, de toppen liggen rond 1.700 meter maar de snelweg verloopt zelf ook op zo'n 1.400 meter hoogte. Bij Pinglu kruist men de Rongwu Expressway (G18). Niet ver daarna voert de snelweg langs de westzijde van de stad Shuozhou, één van de grotere plaatsen op de route in de provincie Shanxi. Niet veel verderop, bij het stadje Shenchi, kruist men de Linghe Expressway (S40).

Vanaf Shenchi voert de snelweg zuidwestwaarts, op enige afstand van Ningwu langs door een brede en vrij kale vallei op 1.400 meter hoogte. Naar het zuidoosten liggen hogere bergen met toppen tot 2.800 meter. Nabij Kelan kruist men dan de Wubao Expressway (S46). Vanaf Kelan voert de snelweg enige tijd richting het westen, naar het grensgebied met de provincie Shaanxi. Dit gebied is nog wat droger en bestaat uit heuvelachtige steppe. De slinger naar het westen vermijdt een hoger bergketen. De snelweg buigt daarna weer naar het zuiden af en passeert Xingxian.

Verder zuidwaarts voert de snelweg door enigszins afgelegen gebied, wat verder van de hoofdwegen af. Dit gebied bestaat uit een continu heuvelachtig gebied zonder echt grote hoogteverschillen. De snelweg kent daardoor wel continu korte bruggen. Nabij Linxian kruist men de Pinglin Expressway (S50). Het erg heuvelachtige terrein houdt ook zuidwaarts aan, waarbij de snelweg westelijk van de doorgaande wegen voert, men moet vanaf de snelweg telkens terug naar de hoofdweg om dorpen en andere plaatsen te bereiken. Dichter bij Lüliang worden de bergen hoger en kent de snelweg enkele tunnels. De snelweg passeert Lüliang via de westzijde, waar een knooppunt met de Qingyin Expressway (G20) volgt.

Zuidelijk van Lüliang voert de snelweg door bergachtig gebied, maar blijft ten westen van het echte hooggebergte. De snelweg verloopt op grotere afstand parallel aan het stroomdal van de Huang He (Gele Rivier), die de westgrens van de provincie Shanxi vormt. Bij Xixian kruist men de Liyong Expressway (S70). Zuidelijker verloopt de snelweg parallel aan de nationale hoofdweg G209 naar Jixian. Bij Xiangning kruist men de Qinglan Expressway (G22). Uiteindelijk bereikt men de lager gelegen vlakte in het zuidwesten van Shanxi, waar men bij de stad Hejin de Jingkun Expressway (G5) kruist. De snelweg voert dan over de vlaktes zuidwaarts op 400 tot 500 meter hoogte.

Nabij Wanrong kruist men de Yuansun Expressway (S88), waarna de snelweg langs de westkant van Yuncheng voert, de grootste stad in Zuidwest-Shanxi. Men kruist er de Yunfeng Expressway (S87) en de Ring Expressway van Yuncheng. Zuidelijk van Yuncheng ligt een steile bergrug, de snelweg gaat hier met een 10 kilometer lange tunnel doorheen, de tunnel ligt in een helling en men stijgt van 450 naar 700 meter. Vervolgens komt men weer in vlakker terrein en de vallei van de Huang He, die hier de zuidgrens van Shanxi vormt.

Henan

De G59 voert door het bergachtige westen van de dichtbevolkte provincie Henan. De snelweg doet er geen belangrijke steden aan, wel de regiostadjes Lingbao en Lushi. Op de route door Henan kent de snelweg veel viaducten en tunnels. Men kruist de Lianhuo Expressway (G30) en Hushan Expressway (G40).

Hubei

Men komt dan het noordwesten van de provincie Hubei binnen, dit gebied is bergachtig. Via de stad Shiyan voert de snelweg zuidwaarts en kruist er de Fuyin Expressway (G70). De route zuidwaarts van Shiyan naar Fangxian voert door een diep dal met steile bergen en kent de nodige tunnels en bruggen. Hierna begint het bergachtigste deel, dat voert door een gebied met diepe canyons en kloven. De snelweg kent tal van tunnels en viaducten en bereikt uiteindelijk de vlakte van de Yangtze ten oosten van Yichang, waar men kort achter elkaar de Hurong Expressway (G42) en Huyu Expressway (G50) kruist. Men bereikt dan de Yangtze bij Yidu. Hier eindigt de G59 voorlopig.

Hunan

In het noorden van de provincie Hunan valt de Hubei Expressway samen met de Changzhang Expressway (G5513) tussen Cili en Zhangjiajie. Dit deel telt 2x2 rijstroken en verloopt in zuidwestelijke richting door een brede vallei.

Het tweede deel in de provincie Hunan begint bij Dongkou op de Hukun Expressway (G60). De snelweg verloopt zuidwaarts door een vrij vlak gebied. Bij Wugang splitst de Wujing Expressway af. De laatste grotere plaats op de route in de provincie Hunan is Xinning, hierna voert de Hubei Expressway door bergachtiger gebied in het grensgebied met Guangxi.

Guangxi

In de autonome regio Guangxi verloopt de Hubei Expressway door bergachtig gebied en volgt smalle valleien zuidwaarts. De snelweg voert langs Ziyuan en sluit bij Xing'an aan op de Xiarong Expressway (G76). Vervolgens voert de G59 via andere autosnelwegen langs de grotere stad Guilin, via delen van de G76 en de Baomao Expressway (G65). Bij Yangshuo splitst de snelweg af en voert zuidwaarts, via Lipu, Pingnan en Guiping naar Yulin, waar men de Guangkun Expressway (G80) kruist. De autosnelweg verloopt dan zuidwaarts door een lager gelegen deel van Guangxi. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert westelijk van Yulin langs, daarna naar de kustvlakte van de Zuid-Chinese Zee. Vlak voor het eindpunt kruist men de Lanhai Expressway (G75), waarna de snelweg in het havengebied van Tieshangang eindigt.

Geschiedenis

De G59 is op 24 mei 2013 aan het nationale netwerk toegevoegd. Daarvoor was al 335 kilometer van de snelweg in gebruik als provinciale expressway.

Inner Mongolia

Het traject in Inner Mongolia is tussen 2010 en 2013 aangelegd tussen Hohhot en de grens met de provincie Shanxi. De bouw begon op 20 oktober 2010 en de snelweg is op 5 december 2013 opengesteld voor het verkeer.

van naar lengte datum
Hohhot grens Shanxi 91 km 05-12-2013

Shanxi

In de provincie Shanxi is de autosnelweg ontwikkeld als de Yourui Expressway (S85). Het oudste deel in Shanxi valt samen met de ringweg van Yuncheng in het zuiden van de provincie, dat in 2008 is opengesteld. In 2010 opende het noordelijkste deel van de autosnelweg vanaf de grens met Inner Mongolia tot Youyu, wat oorspronkelijk een onderdeel van de Sunyou Expressway (S30) was. In 2012 opende een 80 kilometer lang traject tussen Hejin en Yuncheng in het zuiden van Shanxi.

Het eerste nieuwe deel van de autosnelweg dat na de creatie van de G69 is opengesteld was een 37 kilometer lang traject tussen Pinglu en Shuozhou in het noorden van Shanxi, dat op 25 juli 2014 opende. Op 16 oktober 2014 opende een 124 kilometer lang deel tussen de S46 bij Kelan en de S50 bij Linxian en op 9 mei 2015 opende een 73 kilometer lange verlenging daarvan zuidwaarts van Linxian tot de G20 bij Lüliang. Vervolgens opende op 31 december 2015 de zuidelijkste 30 kilometer in Shanxi, vanaf Yuncheng tot de grens met Henan, inclusief een 9.663 meter lange tunnel.[1] Op 8 april 2019 opende een 64 kilometer lang traject tussen Shenchi en Kelan.[2] Op 2 juni 2019 opende 65 kilometer tussen Youyu en Pinglu.[3]

In het zuiden van Shanxi ontbrak daarna nog de brug over de Huang He naar Henan, dit deel is op 23 augustus 2019 geopend, een traject van 10 kilometer tot aan de G30, waarvan 3 kilometer in Shanxi en 7 kilometer in Henan.[4][5]

Op 18 maart 2023 opende het laatste deel in het noorden van Shanxi, een 30 kilometer lang traject tussen Shuozhou en Shenchi.[6] Op 26 april 2023 opende een 105 kilometer lang traject van Xixian tot Jixian.[7] Een formele opening van dat traject werd echter ook pas op 21 december 2023 gemeld.[8]

van naar lengte datum
Yuncheng Jiezhouzhen 13 km 30-12-2008
grens Inner Mongolia Youyu 22 km 26-12-2010
Hejin Yuncheng 80 km 07-12-2012
Pinglu Shuozhou 37 km 25-07-2014
Kelan Linxian 124 km 16-10-2014
Linxian Lüliang 73 km 09-50-2015
Jiezhouzhen Dongyaotou 31 km 31-12-2015
Jixian Hejin 53 km 09-09-2016
Shenchi Kelan 64 km 08-04-2019
Youyu Pinglu 65 km 02-06-2019
Dongyaotou grens Henan 3 km 23-08-2019
Shuozhou Shenchi 30 km 18-03-2023
Xixian Jixian 106 km 26-04-2023

Henan

Op 31 december 2012 opende de G59 in het uiterste westen van Henan, tussen de G30 bij Lingbao en Lushi over 79 kilometer. Op 26 december 2015 opende de ontbrekende 122 kilometer tussen Lushi en de grens met de provincie Hubei voor het verkeer, waarmee de snelweg door het westen van Henan voltooid was.[9]

van naar lengte datum
Lingbao Lushi 79 km 31-12-2012
Lushi grens Hubei 122 km 26-12-2015
grens Shanxi Shanxian (G30) 7 km 23-08-2019

Hubei

De Hubei Expressway verloopt ook door de provincie Hubei, alhoewel de naam daar niet vanaf geleid is. De snelweg is door het bergachtige westen van Hubei aangelegd. Het oudste deel valt samen met de Fuyin Expressway (G70) bij Shiyan en opende in 2004 voor het verkeer. De rest van de snelweg is pas na 2010 aangelegd, grote delen van de snelweg zijn tussen 2014 en 2016 opengesteld.

Op 28 september 2014 opende de eerste 68 kilometer van de G59 in de provincie Hubei voor het verkeer, vanaf ten noorden van Yuan'an tot de G42 ten oosten van Yicheng. Op 26 december 2014 opende nog eens 64 kilometer van de snelweg tussen de G70 bij Shiyan en de G4213 bij Fangxian voor het verkeer. Op 28 januari 2015 opende het noordelijkste deel in Hubei tussen de grens met Henan en de G70 bij Shiyan over 67 kilometer. Deze openstelling werd ook op 10 februari 2015 gemeld.

Vervolgens is op 6 februari 2016 een stuk van 25 kilometer tussen de G42 en G50 ten oosten van Yichang opengesteld. Ook is een traject van circa 45 kilometer ten westen van Yidu geopend. Ook opende op die dag een circa 90 kilometer lang deel door de bergen van Baokang tot Yuan'an. Op 9 februari 2021 opende de brug over de Yangtze bij Yidu.[10]

van naar lengte datum
Shiyan Shiyan (dubbelnummering met G70) 16 km 00-09-2004
Yangpingzhen Dangyang 68 km 28-09-2014
Shiyan Fangxian 64 km 26-12-2014
Fangxian Sipingzhen (dubbelnummering met G4213) 47 km 26-12-2014
grens Henan Shiyan 67 km 10-02-2015
Baokang Yangpingzhen 75 km 28-12-2015
Dangyang Zhijiang 38 km 06-02-2016
Yidu Wufeng 45 km 06-02-2016
Sipingzhen Baokang 21 km 01-07-2016
Zhijiang Yidu 16 m 09-02-2021

Hunan

Het oudste deel in de provincie Hunan is gelegen tussen Cili en Zhangjiajie en was oorspronkelijk aangelegd als onderdeel van de Changzhang Expressway (G5513) en is in 2005 opengesteld. In het zuiden van Hunan is de Hubei Expressway aangelegd als de Dongxin Expressway (S91). Deze is in 2013 opengesteld tussen Dongkou en Xinning.[11] Het deel tussen Xinning en de grens met de autonome regio Guangxi was toen al gereed, maar kon pas 4 jaar later in gebruik genomen worden toen het aansluitende deel in Guangxi opende.

Het centrale deel door Hunan is wat later aangelegd. Op 19 december 2023 opende 77 kilometer tussen de G56 bij Guangzhuangzhen en de S50 bij Langtangzhen, dit traject bestaat voor 74% uit tunnels en bruggen, op dat moment de grootste brug-tunnelratio van een autosnelweg in de provincie Hunan.[12]

van naar lengte datum
Cili Zhangjiajie 70 km 26-12-2005
Dongkou Xinning 57 km 25-12-2013
Xinning grens Guangxi 27 km 29-12-2017
Guangzhuangzhen Langtangzhen 77 km 19-12-2023

Guangxi

De snelweg is in Guangxi ontstaan uit diverse reeds bestaande snelwegen. In 2008 opende de ringweg van Guilin, evenals de dubbelnummering met de Baomao Expressway (G65) tussen Guilin en Yangshuo. In 2013 opende de dubbelnummering met de Quannan Expressway (G72) tussen Xing'an en Guilin. Het eerste nieuwe deel was het 175 kilometer lange traject van Yulin naar Tieshangang in het zuiden van Guangxi. Dit deel staat ook bekend als de Yutie Expressway (S21). Het ontbrekende deel tussen de grens met de provincie Hunan en de G76 bij Xing'an opende op 29 december 2017 voor het verkeer.[13][14][15]

Vervolgens is het middendeel aangelegd, een 261 kilometer lang traject van Lipu naar Yulin, dat de stad Yulin aan de westkant bypasst, waardoor de oude oostelijke ringweg geen onderdeel meer is van de Hubei Expressway. Dit deel opende op 28 december 2020 voor het verkeer en was de grootste openstelling in Guangxi tot dat moment.[16]

van naar lengte datum
Guilin (north) Guilin (south) 42 km 00-03-2008
Guilin Yangshuo (dubbelnummering met G65) 59 km 00-12-2008
Xing'an Guilin (dubbelnummering met G72) 48 km 00-04-2013
Yulin Tieshangang 175 km 09-04-2013
grens Hunan Xing'an 83 km 29-12-2017
Lipu Yulin 261 km 28-12-2020

Toekomst

Het 105 kilometer lange deel tussen Luliang en Xixian in de provincie Shanxi ging in 2016 in aanbouw maar de werkzaamheden zijn vermoedelijk in 2017 gestaakt, met geen voortgang in 2018. Op 6 december 2019 werd een bouwstart gemeld voor het 83 kilometer lange traject tussen Lishi en Xixian.[17]

In de provincie Hubei ontbreekt het bergtraject in het uiterste zuiden van de provincie, van Wufeng tot de grens met Hunan. Dit deel omvat lange tunnels en grote viaducten. De bouw van dit traject begon in mei 2020.

In het noorden van de provincie Hunan ontbreekt nog een traject van 80 kilometer vanaf de grens met Hubei tot Cili. De bouw van dit deel begon in augustus 2020. Tevens ontbreekt nog een lang traject door het midden van Hunan, vanaf Zhangjiajie tot Dongkou. Het noordelijk deel hiervan omvat 148 kilometer tussen Zhangjiajie en Langtangzhen. De bouw hiervan begon in december 2020. Het zuidelijk deel verloopt van Xinhua naar Dongkou. De bouw hiervan begon in mei 2020. Het deel tussen Langtangzhen en Xinhua valt mogelijk samen met de Louhuai Expressway (S70). Het 192 kilometer lange traject van Xinhua tot Xinning ging in april 2021 in aanbouw en moet medio 2024 worden geopend.[18]

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Inner Mongolia

National expressways: Jingzang Expressway (G6) • Wugan Expressway (G0616) • Jingxin Expressway (G7) • E'ce Expressway (G0712) • Suiman Expressway (G10) • Haizhang Expressway (G1013) • Tieke Expressway (G1015) • Hunwu Expressway (G12) • Danxi Expressway (G16) • Xi'er Expressway (G1612) • Rongwu Expressway (G18) • Wuyin Expressway (G1817) • Changshen Expressway (G25) • Xinlu Expressway (G2511) • Luhuo Expressway (G2515) • Daguang Expressway (G45) • Naiying Expressway (G4513) • Chisui Expressway (G4515) • Erguang Expressway (G55) • Ji'a Expressway (G5511) • Suzhang Expressway (G5516) • Hubei Expressway (G59) • Ring Expressway (G5901) • Baomao Expressway (G65)


Regional expressways: Hobai Expressway (S22) • Xingba Expressway (S24) • Ao'dong Expressway (S26) • Ho'e Expressway (S27) • Hohe Expressway (S31) • Airport Expressway (Hohhot) (S40) • Ring Expressway (Baotou) (S42) • Airport Expressway (Baotou) (S44) • Airport Expressway (Ordos) (S46) • Ring Expressway (Jining) (S54)

Expressways in Shanxi

National expressways: Anchang Expressway (G0411) • Xinxin Expressway (G0413) • Jingkun Expressway (G5) • Pingluo Expressway (G0513) • Rongwu Expressway (G18) • Cangyu Expressway (G1812) • Qingyin Expressway (G20) • Ring Expressway (Taiyuan) (G2001) • Second Ring Expressway (Taiyuan) (G2003) • Qinglan Expressway (G22) • Changyan Expressway (G2211) • Donglu Expressway (G2516) • Hebao Expressway (G3511) • Erguang Expressway (G55) • Jinxin Expressway (G5512) • Jintong Expressway (G5518) • Hubei Expressway (G59) • Shuotai Expressway (G5911)


Provincial expressways: Sunyou Expressway (S30) • Guanghun Expressway (S36) • Linghe Expressway (S40) • Tianli Expressway (S45) • Wubao Expressway (S46) • Jingxing Expressway (S48) • Tailin Expressway (S50) • Taifang Expressway (S56) • Yuqi Expressway (S60) • Anyang Expressway (S65) • Houping Expressway (S75) • Linghou Expressway (S80) • Yourui Expressway (S85) • Jinyang Expressway (S86) • Yunfeng Expressway (S87)

Yangquan West Central Expressway (S2001) • Ring Expressway (Lüliang) (S2002) • Ring Expressway (Changzhi) (S2201) • Ring Expressway (Linfen) (S2202) • Mingqu Expressway (S2211) • Ring Expressway (Datong) (S5501) • Ring Expressway (Xinzhou) (S5502) • Ring Expressway (Jincheng) (S5503) • Shuozhou Branch (S5512) • Ring Expressway (Shuozhou) (S5901) • Ring Expressway (Yuncheng) (S5902)

Expressways in Henan

National expressways: Deshang Expressway (G0321) • Jinggang'ao Expressway (G4) • Anchang Expressway (G0411) • Xuguang Expressway (G0421) • Jingwu Expressway (G0424) • Pingluo Expressway (G0513) • Rilan Expressway (G1511) • Yanluo Expressway (G1516) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (Zhengzhou) (G3001) • Shanggu Expressway (G3031) • Jiguang Expressway (G35) • Hebao Expressway (G3511) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Pingyi Expressway (G3612) • Luonei Expressway (G3613) • Luolu Expressway (G3615) • Hushan Expressway (G40) • Hexiang Expressway (G4222) • Daguang Expressway (G45) • Erguang Expressway (G55) • Jinxin Expressway (G5512) • Hubei Expressway (G59) • Zhengzhou Metropolitan Ring Expressway (G9905)


Provincial expressways: Airport Expressway (S1) • Puxin Expressway (S21) • Nanlin Expressway (S22) • Jixi Expressway (S25) • Fanhui Expressway (S26) • Changji Expressway (S28) • Xuxin Expressway (S29) • Lanyuan Expressway (S32) • Taihang Expressway (S33) • Xinbi Expressway (S38) • Jiaotong Expressway (S49) • Mianxi Expressway (S57) • Shangdeng Expressway (S60) • Huainei Expressway (S62) • Ring Expressway (Anyang) (S71) • Puwei Expressway (S72) • Lingbao Bypass Expressway (S74) • Shangnan Expressway (S81) • Zhengmin Expressway (S82) • Lannan Expressway (S83) • Zhenghui Expressway (S84) • Zhengshao Expressway (S85) • Yuanjiao Expressway (S86) • Zhengyun Expressway (S87) • Zhengluan Expressway (S88) • Luanlu Expressway (S94) • Luoluan Expressway (S96) • Xinyi Expressway (S97) • Denglao Expressway (S99) • Ring Expressway (Nanyang) (S8311)

Expressways in Hubei

National expressways: Jinggang'ao Expressway (G4) • Xuguang Expressway (G0421) • Wushen Expressway (G0422) • Jingwu Expressway (G0424) • Pingyi Expressway (G3612) • Hurong Expressway (G42) • Ring Expressway (Wuhan) (G4201) • Ma'an Expressway (G4213) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Wuyu Expressway (G4223) • Daguang Expressway (G45) • Huyu Expressway (G50) • Enguang Expressway (G5012) • Wuyue Expressway (G5015) • Yihua Expressway (G5016) • Erguang Expressway (G55) • Hangrui Expressway (G56) • Hubei Expressway (G59) • Fangwu Expressway (G5912) • Anlai Expressway (G6911) • Fuyin Expressway (G70) • Shitian Expressway (G7011) • Ningwu Expressway (G7021) • Wuhan Metropolitan Ring Expressway (G9906)


Provincial expressways: Daihuang Expressway (S1) • Hanxiao Expressway (S2) • Wuma Expressway (S3) • Handa Expressway (S4) • Wuying Expressway (S5) • Wu'e Expressway (S7) • Guanbao Expressway (S8) • Wuyang Expressway (S9) • Qingzheng Expressway (S11) • Wujian Expressway (S13) • Hancai Expressway (S15) • Qiaoxiao Expressway (S17) • Airport Expressway (Wuhan) (S18) • Second Airport Expressway (S19) • Airport Expressway (Ezhou) (S27) • Baoshen Expressway (S28) • Mayang Expressway (S29) • Huangxian Expressway (S31) • Xiantong Expressway (S33) • Xiaoying Expressway (S38) • 4th Ring Road (S40) • Xiaohong Expressway (S43) • Zhangtai Expressway (S48) • Suiyue Expressway (S49) • Tangshi Expressway (S53) • Sanxia Expressway (S58) • Shagong Expressway (S61) • Shuangyin Expressway (S63) • Yilai Expressway (S64) • Fanba Expressway (S68) • Dengbao Expressway (S73) • Jiangbei Expressway (S74) • Qijia Expressway (S78) • Yunwu Expressway (S83) • Yueyi Expressway (S88) • Xuanqian Expressway (S89)

Expressways in Guangxi

National expressways: Shennan Expressway (G0412) • Shencen Expressway (G2518) • Hubei Expressway (G59) • Baomao Expressway (G65) • Wuliu Expressway (G6517) • Yinbai Expressway (G69) • Quannan Expressway (G72) • Ring Expressway (Nanning) (G7201) • Nanyou Expressway (G7211) • Liubei Expressway (G7212) • Hengnan Expressway (G7221) • Lanhai Expressway (G75) • Qindong Expressway (G7511) • Zhubei Expressway (G7522) • Shankun Expressway (G78) • Guangkun Expressway (G80)


Regional expressways: Yonghe Expressway (S13) • Guihe Expressway (S22) • Hexi Expressway (S30) • Liunan Expressway (S31) • Wushuo Expressway (S40) • Binqin Expressway (S43) • Qingping Expressway (S50) • Pingna Expressway (S52) • Hena Expressway (S60) • Shuichongai Expressway (S62) • Bayou Expressway (S65) • Yuzhan Expressway (S79) • Heyong Expressway (S81) • Sifang Expressway (S85) • Longguan Expressway (S87) • Airport Expressway (Nanning) (S88) • Nanning Outer Ring Expressway (S90) • Ring Expressway (Guilin) (S2201) • Ring Expressway (Wuzhou) (S4001) • Songtie Expressway (S5923) • Shawu Expressway S7221Airport Expressway (Guilin)