Satellite Town Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NH-948A
Begin Doddaballapura
Einde Hoskote
Lengte 34 km
Route

De Sattelite Town Ring Road is een gedeeltelijk voltooide ringweg en expressway in India, rond de kleine steden in de periferie van de stad Bengaluru (Bangalore). Momenteel is 34 kilometer opengesteld rond de noordoostkant van Bengaluru. De geplande lengte bedraagt 281 kilometer.

Routebeschrijving

De huidige ringweg begint als bypass van de stad Doddaballapura ten noorden van Bengaluru en valt samen met de corridor van de National Highway 648 in zuidoostelijke richting. De autosnelweg kent ook een bypass bij Devanahally aan de noordoostkant van Bengaluru, voordat de snelweg naar het zuiden afbuigt en momenteel bij Hoskote ten oosten van Bengaluru eindigt.

Geschiedenis

De eerste fase was 34 kilometer rond de noord- en noordoostkant van Bengaluru. De weg bestond hier uit deels een upgrade van de bestaande National Highway 648 tussen Doddaballapura en Devanahally, met greenfield omleggingen bij deze twee steden, plus een geheel nieuw tracé van Devanahally tot Hoskote. Dit deel is op 17 november 2023 geopend voor het verkeer.[1]

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Doddaballapura Hoskote 34 km 17-11-2023

Toekomst

In de toekomst moet de Satellite Town Ring Road een volledige ringweg van Bengaluru vormen, met een totale lengte van circa 281 kilometer.[2] Het meest concreet is de upgrade van de National Highway 648 tussen Dobbaspet en Doddaballapura.

Referenties