Sayyad Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-23.svg
Sayyad Expressway map.png
Route 23
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 11 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Babayi Expressway

Afslagsymbool.svg Moghan Street

Afslagsymbool.svg Shadid Mousavi Street

Knooppuntsymbool.svg Hemmat Expressway

Knooppuntsymbool.svg Resalat Expressway

Afslagsymbool.svg Masil-e-Bakhtar Boulevard

Afslagsymbool.svg Qoddusi Street

Afslagsymbool.svg Sabalan Street

Afslagsymbool.svg Police Street

Rotonde.svg Khaje Nasir Street

De Sayyad Expressway (Farsi: بزرگراه صیاد شیرازی) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute in het oosten van Tehran en is 11 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op de Babayi Expressway in het noorden van Tehran, aan de rand van de stad. De snelweg voert zuidwaarts door street canyons en telt 2x3 rijstroken, maar is verder vrij substandaard. Belangrijke knooppunten zijn met de Hemmat Expressway en de Resalat Expressway. De snelweg eindigt relatief dicht bij het oude centrum van Tehran.

Geschiedenis

De snelweg is zoals veel snelwegen in Tehran een upgrade van bestaande stadsboulevards. In 2001 opende het knooppunt met de Resalat Expressway. In 2000 was de Sayyad Expressway nog het oostelijke eindpunt van de Hemmat Expressway, die in 2005 verder oostwaarts is verlengd.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway