Schipholbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Schipholbrug
NLA009.svg
Schipholbrug.jpg
Overspant Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder
Rijstroken 2x3
Totale lengte 280 meter
Hoofdoverspanning 16 meter
Hoogte brugdek 7,1 meter
Openstelling 1970
Verkeersintensiteit 140.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Schipholbrug is een beweegbare brug in de rijksweg A9. De brug overspant de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder nabij Amstelveen. De naam 'Schipholbrug' is een naam die geen grote bekendheid geniet. In verkeersinformatie wordt de brug bijvoorbeeld vaak 'Brug over de Ringvaart' genoemd. Door Rijkswaterstaat wordt de brug ook wel 'Schipholbrug in de A9' genoemd'[1]

Kenmerken

De brug met een lengte van 280 meter[2] en acht zijoverspanningen is uitgevoerd als een basculebrug met twee afzonderlijke kleppen. De A9 die over de brug heen loopt heeft 2x3 rijstroken met vluchtstroken. De brug heeft betonnen barriers als middenafscheiding. De maximum snelheid op de brug is 100 km/h. Ten zuiden van de Schipholbrug ligt de eveneens beweegbare Schipholdraaibrug die voor de aanleg van de (huidige) brug in de A9 Schipholbrug werd genoemd.

Geschiedenis

De bouw van de Schipholbrug, circa 1969.

De brug is tegelijk aangelegd met de toenmalige rijksweg 6, de huidige A9 tussen knooppunt Badhoevedorp en Amstelveen. Knooppunt Badhoevedorp werd in 1967 geopend als knooppunt tussen de nieuw aan te leggen rijksweg 4 en 6. Rijksweg 6 werd aangelegd vanwege de sterke groei van het autoverkeer in de jaren vijftig en zestig. Tot aanleg van Rijksweg 6 reed het doorgaande verkeer Haarlem – Amstelveen via de Schipholweg, de huidige N232. Begin jaren zestig reden daar al ongeveer 15.000 motorvoertuigen per dag.[3] Mede door de diverse brugopeningen van de toenmalige Schipholbrug, de huidige Schipholdraaibrug, leidde dat geregeld tot enkele kilometers lange files. De Schipholbrug is op minder dan 100 meter van de Schipholdraaibrug gelegen.

Eén rijbaan van Rijksweg 6 en de zuidelijke rijbaan van de (nieuwe) Schipholbrug werd op 25 november 1969[4] geopend. De andere rijbaan volgde begin 1970.

Toekomst

In het kader van het megaproject Schiphol - Amsterdam - Almere wordt de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht tussen 2020 en 2026 verbreed naar vier rijstroken plus vluchtstrook per richting. Hierbij wordt de Schipholbrug aan beide zijden verbreed en wordt de huidige brugklep vervangen. Hierdoor kan de brug twee winters niet worden bediend.

Verkeersintensiteiten

In 2019 reden dagelijks ongeveer 140.000 voertuigen over de brug.[5]

Externe links

Referenties

  1. [https://vaarweginformatie.nl/frp/main/#/geo/detail/BRIDGE/7755 Rijkswaterstaat
  2. Parool 12 maart 1969
  3. Volkskrant 5 mei 1961
  4. De Waarheid 26 november 1969
  5. INWEVA 2019
Bruggen, dammen en tunnels in Noord-Holland

AalsmeerderbrugAfsluitdijkAmsterdamsebrugArenatunnelAquaduct VechtzichtBallastbrugBetlembrugBrug over het Zijkanaal CCoentunnelCoenbrugCruquiusbrugElsbroekerbrugGaasperdammertunnel't HemeltjeKeizer KareltunnelMichiel de RuijtertunnelMuiderbrugPiet HeintunnelRingvaartaquaductRozenoordbrugSchinkelbrugSchipholtunnelSchipholbrugSchipholdraaibrugSpaarndammertunnelTunnel ZuidasUtrechtsebrugUyllanderbrugVechtbrug UitermeerVechtbrug MuidenVelsertunnelWeesperbrugWaterwolftunnelWijkertunnelIJtunnelZandhazenbrugZeeburgerbrugZeeburgertunnel