Schnellstrooss

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Schnellstrooss is de variant van de stroomweg in Luxemburg. Deze wegen hebben de prefix "B" en worden ook als zodanig bewegwijzerd, in tegenstelling tot de meesten Nationalstroossen waarvan de prefix "N" niet altijd aangegeven wordt. Er zijn slechts 3 Schnellstroossen in Luxemburg, de B3 en B4 in de hoofdstad Luxembourg die beiden erg kort zijn. Daarnaast is er de 6 kilometer lange B7 bij Ettelbrück. De B3 en B4 zijn meer te beschouwen als de uiteindes van respectievelijk de A3 en A4. Ze liggen volledig binnen de bebouwde kom.

De B7 telt 2+1 rijstroken en is ongelijkvloers. De maximumsnelheid op wegen met 2+1 rijstroken is in Luxemburg tot 110 km/uur, wat voorkomt op de N7 in het noorden van het land. Op de B7 is de maximumsnelheid slechts 90 km/uur. De B3, in het verlengde van de A3, heeft ook 2+1 rijstroken en kent een tunnel en een ongelijkvloerse kruising. De maximumsnelheid is 70 km/uur. De B4 is het uiteinde van de A4. Hier zijn verkeerslichten en de maximumsnelheid is 50 km/uur.

Expresswegnamen in de wereld

Autobahnähnliche StraßeBrza cestaBrzi putDroga ekspresowaDual CarriagewayDrum expresExpresswayExpreswegHitra cestaKlasse GPMotortrafikkveiMotortrafikledRychlostní silniceRýchlostná cestaSchnellstraßeSchnellstroossSkorostni putishtaStroomwegSuperstradaVoie expressVía rápida