Schwelmetalbrücke

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dütebrücke
Overspant Schwelme
Rijstroken 4x2
Totale lengte 207 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1960
Verkeersintensiteit 79.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Schwelmetalbrücke is een talbrücke in Duitsland, onderdeel van de A1 in Wuppertal.

Kenmerken

De Schwelmetalbrücke is een relatief kleine betonnen liggerbrug met een lengte van 207 meter, maar bestaat uit vier overspanningen die een complexe infrastructuur overspannen, namelijk de B7, het riviertje de Schwelme en 6 sporen, evenals een lokale weg. Direct aan de noordzijde bevindt zich de aansluiting Wuppertal-Langerfeld, één van de drukste aansluitingen van de regio. De A1 telt in dit gebied 2x3 rijstroken, maar op de brug is sprake van gesplitste rijbanen met 4x2 rijstroken. De brug is het laagste punt van de A1 in de regio Wuppertal.

Geschiedenis

De brug is in fases aangelegd. De oorspronkelijke brug is in 1959-1960 aangelegd met 2x2 rijstroken en invoegstroken, zonder vluchtstroken op de brug. Dit was meer dan een halve eeuw de configuratie van de A1 op de brug. Vanwege het intensieve verkeer was de A1 al lange tijd hoog belast met slechts 2x2 rijstroken en een ongunstig tracé qua hellingen en bochten. De A1 is in fases naar 2x3 rijstroken verbreed. Om de verbreding ter hoogte van de Schwelmetalbrücke uit te kunnen voeren zijn er twee bruggen naast gebouwd voor verkeer van en naar de aansluiting Wuppertal-Langerfeld in de periode 2005-2007. Daarna zijn de bestaande bruggen heringericht tot 2x3 rijstroken zonder vluchtstroken, wat omstreeks 2010 gereed kwam.

Het verkeer heeft maar kort van de extra capaciteit gebruik kunnen maken, de brug verkeerde in dermate slechte conditie dat de rijbanen voor doorgaand verkeer in juli 2013 alweer versmald zijn naar 2x2 rijstroken.[1] Het vrachtverkeer werd omgeleid over de in 2007 nieuw gebouwde zijbruggen die ook verkeer van en naar de aansluiting Wuppertal-Langerfeld verwerken.

Toekomst

Vanwege de slechte conditie worden de binnenste twee overspanningen volledig vervangen.[2] De werkzaamheden zijn in 2018 gegund en in het najaar van 2018 begonnen de voorbereidende werkzaamheden. Het was indertijd gepland dat de werkzaamheden over een periode van 45 maanden uitgevoerd zouden worden, met een oplevering in 2022. Later werd dit opgeschoven naar 2023 en vervolgens naar midden 2024.[3][4]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 80.000 voertuigen van de brug gebruik.

Referenties