Seaway International Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Seaway International Bridge
Overspant St. Lawrence River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.061 + 1.625 meter
Hoofdoverspanning 275 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1962
Verkeersintensiteit 7.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Seaways International Bridge, ook bekend als de Three Nations Crossing, zijn twee bruggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten, gelegen bij Cornwall, Ontario. De bruggen overspannen de St. Lawrence.

Kenmerken

De zuidelijke brug is een in totaal 1.061 meter lange hangbrug met een hoofdoverspanning van 275 meter. Deze brug overspant het zuidelijke kanaal van de St. Lawrence en ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Aan de kant van de staat New York sluit deze aan op de State Route 37. De brug zelf is ongenummerd. De brug is enkelbaans met één rijstrook per richting.

De noordelijke brug is in totaal 1.625 meter lang, voornamelijk vanwege aanbruggen in de stad Cornwall. De brug zelf is een liggerbrug, met een kleine vakwerkbrug over een zijkanaal. In Cornwall sluit de brug aan op de Highway 2, aan de zuidzijde ligt Cornwall Island. Ook de noordelijke brug is enkelbaans met één rijstrook per richting, en is tevens ongenummerd.

Geschiedenis

De zuidelijke hangbrug is tussen 1958 en 1960 aangelegd.[1][2] De noordelijke brug opende in 1962 voor het verkeer. De brug stond vroeger ook bekend als de Cornwall-Massena International Bridge. Op 24 januari 2014 opende een nieuwe overspanning over het noordelijke kanaal van de St. Lawrence. Dit project kostte $ 75 miljoen en verving de brug uit 1962.[3]

Tol

De brugverbinding is een tolweg, tol wordt alleen geheven op de hangbrug die daadwerkelijk op de grens ligt, de noordelijke brug in Canada is tolvrij. In 2024 bedroegen de tolkosten C$ 3.75 per personenauto.[4]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 7.000 voertuigen over de grensbrug.

Zie ook

Externe links

Referenties