Second Hanna Toll Road (Japan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E92
Begin Higashiosaka
Einde Nara
Lengte 13 km
Route
Route 13

Nishiishiriki

Ichibu

Ozecho

Nakamachi

Horai

De Second Hanna Toll Road (Japans: 第二阪奈有料道路, Daini Hanna Toll Road), genummerd als de E92, is een expressway in Japan. De snelweg vormt het verlengstuk van de Route 13 van de Hanshin Expressway in de oostelijke voorsteden van Osaka en is 13 kilometer lang.

Routebeschrijving

In Higashiosaka gaat de Route 13 uit Osaka over in de Second Hanna Toll Road, die vervolgens direct door een 5.578 meter lange tunnel loopt die de oude voorsteden met de nieuwere voorsteden ten oosten van Osaka verbindt. De snelweg telt 2x2 rijstroken en doorkruist vlak daarna een tweede, kortere tunnel, waarbij de snelweg een vrij uitgestrekt voorstedelijk gebied ontsluit. Het is één van drie oost-westsnelwegen door de oostelijke voorsteden van Osaka, en tevens de noordelijkste. 8 kilometer zuidelijker verloopt de Nishi-Meihan Expressway parallel. De snelweg eindigt bij de aansluiting Horai op het onderliggend wegennet.

Geschiedenis

De aanleg van de snelweg begon in 1986, maar met name de bouw van de 5,5 kilometer lange tunnel nam nogal wat tijd in beslag. Op 23 april 1997 werd de gehele snelweg opengesteld voor het verkeer. De snelweg is de "Second" Hanna Toll Road genoemd omdat er al een oudere Hanna Road tussen Osaka en Nara verliep, die echter wel tolvrij is.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is 60 km/h op de gehele snelweg, vanwege de tunnels.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 33.000 voertuigen bij Higashiosaka, dalend naar 21.000 voertuigen bij Horai.

Referenties