Second Ring Road (Tripoli)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway Egypt.svg
-
Begin Tripoli
Einde Tripoli
Lengte 33 km
Route

Rotonde.svg Libya Coastal Road

Knooppuntsymbool.svg Third Ring Road

Afslagsymbool.svg Western Tripoli

Afslagsymbool.svg Western Tripoli

Afslagsymbool.svg Libya Coastal Road

Afslagsymbool.svg Asswani Road

Knooppuntsymbool.svg Airport Highway

Afslagsymbool.svg Southern Tripoli

Afslagsymbool.svg University Road

Afslagsymbool.svg Jamaa Assaqaa Road

Afslagsymbool.svg 11th June Road

Afslagsymbool.svg Eastern Tripoli

De Second Ring Road is een autosnelweg in Libië. De snelweg vormt de bypass van de hoofdstad Tripoli en is 33 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het westen van Tripoli op de Libya Coastal Road, en voert dan met 2x2 rijstroken door het zuiden van de stad. Na een paar kilometer moet men afslaan omdat de snelweg overgaat in de Third Ring Road, dit is de enige gelijkvloerse verbinding in het westen van Tripoli. Hierna zet de snelweg zich voort door het zuiden van Tripoli, ook dit deel telt 2x2 rijstroken. Men schampt dan de Coastal Road, beide wegen gaan met flyovers over een rotonde, naast elkaar. De Second Ring Road telt vanaf dit punt 2x3 rijstroken, waarna een klaverblad met de Airport Highway volgt. De snelweg voert dan door de zuidelijke wijken van Tripoli, en telt 2x3 rijstroken tot University Road, waarna weer 2x2 rijstroken beschikbaar zijn. De laatste 4 kilometer van de Second Ring Road heeft gelijkvloerse kruisingen, waarna de weg weer op de Libya Coastal Road eindigt.

Geschiedenis

De Second Ring Road is de oudste en enige echte snelweg van Libië, maar wanneer deze exact is opengesteld is niet bekend, in elk geval voor het jaar 2000 en mogelijk al in de jaren 70 of 80.

Referenties


Flag of Libya.svg Autosnelwegen en expresswegen in Libië Flag of Libya.svg

Libya Coastal RoadSecond Ring RoadThird Ring RoadAirport Highway