Segunda Autopista Caracas - La Guaira

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Caracas
Einde La Guaira
Lengte 19 km
Route
Avenida Boyacá

Afslagsymbool.svg Avenida Baralt

Knooppuntsymbool.svg Autopista Caracas - La Guaira

Tunnel.svg tunnels

Knooppuntsymbool.svg Autopista Caracas - La Guaira

Afslagsymbool.svg Catia La Mar

De Segunda Autopista Caracas - La Guaira is een geplande Autopista in Venezuela. De snelweg moet een tweede verbinding tussen Caracas en Catia La Mar vormen en heeft een geplande lengte van 19 kilometer.

Routebeschrijving

De snelweg begint als verlenging van de Avenida Boyacá en verloopt eerst westwaarts langs de noordrand van Caracas, om daarna op de Autopista Caracas - La Guaira aan te sluiten, waarna de snelweg noordwaarts draait door het gebergte dat Caracas van de zee scheidt. De snelweg gaat hier door een groot aantal tunnels en door diverse viaducten en heeft ruime bochten om het hoogteverschil naar de kust te overbruggen. Men kruist ten zuiden van de luchthaven Simon Bolivar de Autopista Caracas - La Guaira voor de tweede maal, waarna de snelweg in Catia La Mar eindigt. Van de 19 kilometer snelweg ligt 9 kilometer in tunnels en 4 kilometer op viaducten.

Geschiedenis

In 1953 opende de oorspronkelijke Autopista Caracas - La Guaira voor het verkeer. Deze is niet meer opgewassen tegen het verkeersaanbod tussen Caracas en de luchthaven aan zee.

Toekomst

De planning voor de tweede snelweg van Caracas naar de kust begon in 2006. In 2013 werd de aanbesteding aangekondigd, en de snelweg moet tussen 2014 en 2018 worden aangelegd. De contractwaarde bedraagt US $ 4.787 miljoen.[1]

Referenties

Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche