Selmon Expressway Connector

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Tampa
Einde Tampa
Lengte 1 mi
Lengte 1,6 km
Route

20th Street

→ Tampa / Brandon

toll gantry

→ Tampa / Orlando

De Selmon Expressway Connector is een ongenummerde tolweg in de Amerikaanse staat Florida, gelegen in de stad Tampa. De tolweg vormt een verbinding tussen de Interstate 4 en de State Road 618 (Selmon Expressway).

Routebeschrijving

De Selmon Expressway Connector maakt verkeer tussen de parallel verlopende Interstate 4 en State Road 618 mogelijk, evenals een verbinding vanaf de haven van Tampa naar de I-4. Verkeer vanuit het oosten heeft met de connector een alternatieve route naar downtown Tampa, en verkeer van en naar de haven van Tampa hoeft niet meer over het onderliggend wegennet om de Interstate 4 te bereiken. De gehele tolweg loopt op viaducten, met een indrukwekkend aantal flyovers op de knooppunten met de I-4 en SR-618.

Geschiedenis

Tussen maart 2010 en januari 2014 is een verbindingssnelweg tussen de State Route 618 en de Interstate 4 gebouwd aan de oostkant van Downtown Tampa, bij Ybor City. Deze verbindingsweg maakt het gemakkelijker voor vrachtverkeer om de haven van Tampa vanaf de doorgaande snelwegen te bereiken. De nieuwe verbinding is 2 kilometer lang en is een tolweg. De nieuwe "connector" opende op 6 januari 2014 voor het verkeer.[1][2] De aanleg kostte $ 425 miljoen.

Tol

De Selmon Expressway Connector is een tolweg, net als de State Road 618 (Selmon Expressway). De tolweg is in het beheer van Florida's Turnpike en de tolheffing is volledig elektronisch met ETC.[3]

Verkeersintensiteiten

In de eerste drie weken na openstelling reden dagelijks 19.000 voertuigen over de connector,[4] wat steeg naar gemiddeld 24.000 voertuigen in de eerste 3 maanden na openstelling[5] en 30.000 voertuigen per dag na 10 maanden.[6]

Referenties