Sergeant Floyd Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sergeant Floyd

Memorial Bridge

Overspant Missouri River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 794 meter
Hoofdoverspanning 137 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 22-11-1976
Verkeersintensiteit 23.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Sergeant Floyd Memorial Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River op de grens van Iowa en Nebraska. De brug is onderdeel van de Interstate 129, nabij Sioux City, Iowa.

Kenmerken

De Sergeant Floyd Memorial Bridge is een stalen liggerbrug met een totale lengte van 794 meter en een hoofdoverspanning van 137 meter. De brug heeft een standaard breedte van 24 meter, maar wordt aan de kant van Iowa breder vanwege het knooppunt met de Interstate 29. Over de brug verloopt de Interstate 129, die de bypass van Sioux City vormt. De brug verwerkt daarnaast ook verkeer van de US 20 en US 75. Het is één van twee wegbruggen over de Missouri River bij Sioux City. De brug heeft één van de langste overspanningen van alle liggerbruggen over de Missouri River.

Geschiedenis

De brug is aangelegd met de bouw van I-129 als bypass van Sioux City in het midden van de jaren '70. De brug is op 22 november 1976 in gebruik genomen.[1][2]

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Charles Floyd (1782-1804), een Amerikaans ontdekkingsreiziger die als lid van de eerste Lewis & Clark Expedition de Missouri River op voer, op weg naar de Pacifische kust van het continent. Hij overleed tijdens de expeditie nabij wat later Sioux City zou worden. Nabij is de heuvel Floyd's Bluff naar hem vernoemd, waar een monument geplaatst is.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 23.000 voertuigen van de brug gebruik.[3]

Zie ook

Referenties