Sergipe

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoofdstad Aracaju
Grootste stad Aracaju
Oppervlakte 21.910 km²
Inwonertal 2.068.000
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Afkorting SE

Sergipe is een staat in Brazilië, gelegen in het oosten van het land. Met een oppervlakte van bijna 22.000 km² is het de kleinste staat van het land. Sergipe telt ruim 2 miljoen inwoners en de hoofdstad is de 570.000 inwoners tellende stad Aracaju.

Inleiding

Sergipe beslaat een deel van de Atlantische kust van noordoost-Brazilië en grenst aan Alagoas in het noorden en Bahia in het zuiden. Sergipe is glooiend tot licht heuvelachtig en de kuststreek is bedekt met tropisch regenwoud. Het binnenland is wat droger en wordt voornamelijk gebruikt voor de landbouw. Hoofdstad Aracaju ligt centraal aan de kust en is ook de grootste stad, in en rond Aracaju woont een derde van alle inwoners van Sergipe. De staat is bekend vanwege de lange zandstranden en dichte bossen.

Wegennet

Sergipe heeft vrij dicht wegennet, dichter dan dat van buurstaat Bahia. Er zijn maar twee belangrijke doorgaande wegen, de BR-101, die een noord-zuidroute vormt, en de BR-235, de oost-westroute. De overige wegen zijn staatswegen van regionaal belang. Er zijn geen snelwegen in Sergipe, alheowel de BR-101 en BR-235 in Aracaju deels snelwegachtig zijn uitgebouwd met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. De BR-101 is in recente jaren ook buiten Aracaju naar 2x2 rijstroken verbreed.

Referenties


Staten van Brazilië

AcreAlagoasAmapáAmazonasBahiaCearáDistrito FederalEspírito SantoGoiásMaranhãoMato GrossoMato Grosso do SulMinas GeraisParáParaíbaParanáPernambucoPiauíRio de JaneiroRio Grande do NorteRio Grande do SulRondôniaRoraimaSanta CatarinaSão PauloSergipeTocantins