Shadid Sattari Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 19
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 7 km
Route

Abshenasan Expressway

Mirza Babaei Street

Mokhberi Street

Hemmat Expressway

Laleh Boulevard

Hakim Expressway

Ferdows Boulevard

Tehran - Karaj Freeway

De Shadid Sattari Expressway (Farsi: بزرگراه شهید ستّاری) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het westen van de stad, en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Sattari Expressway begint in het noordwesten van Tehran op de Abshenasan Expressway, en voert zuidwaarts met 2x3 rijstroken. De snelweg voert door een gebied met nieuwere, massale woonwijken. Er zijn knooppunten met de Hemmat Expressway en de Hakim Expressway. Niet ver daarna eindigt de snelweg op de Tehran - Karaj Freeway.

Geschiedenis

De Sattari Expressway is een wat nieuwere snelweg, die is ontstaan door het ongelijkvloers maken van een bestaande stadsweg. Het zuidelijk deel is al ongelijkvloers gemaakt, met name tussen 2004 en 2006. Het noordelijk deel is deels ongelijkvloers, het knooppunt met de Abshenasan Expressway opende in 2011 voor het verkeer.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway