Bakeri Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Shahid Bakeri Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 29
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 7 km
Route

Shadid Eshaqi Street

Abshenasan Expressway

Hemmat Expressway

Ayatollah Kashani Expressway

Hakim Expressway

Ferdos Boulevard

Tehran - Karaj Freeway

De Bakeri Expressway is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het westen van de stad en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Bakeri Expressway begint in het noordwesten van Tehran, en voert zuidwaarts met 3 tot 4 rijstroken per richting. De snelweg heeft bijna alleen maar aansluitingen met andere snelwegen, zoals de Hemmat Expressway en de Hakim Expressway. Sommige knooppunten zijn onvolledig, met name het knooppunt met de Ayatollah Kashani Expressway. De snelweg eindigt op de belangrijke Tehran - Karaj Freeway.

Geschiedenis

De snelweg is relatief nieuw. Het knooppunt met de Hakim Expressway is in 2009 opengesteld, het knooppunt met de Hemmat Expressway in 2010. In 2011 opende de aansluiting op de Tehran - Karaj Freeway.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway