Shawneetown Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Shawneetown Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 975 meter
Hoofdoverspanning 251 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 01-06-1956
Verkeersintensiteit 2.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Shawneetown Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van Illinois en Kentucky. De brug overspant de Ohio River bij Shawneetown.

Kenmerken

De brug is een stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 975 meter en heeft twee hoofdoverspanningen van 251 meter lengte. De brug is 7,2 meter breed en heeft twee rijstroken. Over de brug loopt de State Route 13 in Illinois naar Shawneetown en Harrisburg en de State Route 56 in Kentucky naar Morganfield. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is in het midden van de jaren '50 aangelegd en is op 1 juni 1956 opengesteld voor het verkeer. Het was destijds de derde brug over de Ohio River tussen de staten Illinois en Kentucky en is tevens de meest oostelijke brug over de rivier tussen beide staten. De brug is aangelegd voor regionaal verkeer, dat voornamelijk oost-west georiënteerd is. De brug ligt wat verder van de grotere steden en is daarom niet intensief bereden. In 2015 is het brugdek vervangen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 2.600 voertuigen van de brug gebruik, die daarmee de lichtst bereden brug tussen Illinois en Kentucky is.

Zie ook

Referenties