Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-44.svg
Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway map.png
Route 44
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 14 km
Route

Rotonde.svg Shadid Paknejad Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Hemmat Expressway

Knooppuntsymbool.svg Hakim Expressway

Afslagsymbool.svg Marzdaran Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Jalal-e-Ale Ahmad Expressway

Afslagsymbool.svg Sazman-e Ab Street

Afslagsymbool.svg Sattar Khan Street

Knooppuntsymbool.svg Yadegar-e-Emam Expressway

Afslagsymbool.svg Sohravard Street

Knooppuntsymbool.svg Tehran - Karaj Freeway

De Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway (Farsi: شیخ فضل الله نوری بزرگراه) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute en oost-westroute in het westen van de stad en is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het noorden van Tehran, op een verkeersplein met het onderliggend wegennet, en voert dan zuidwaarts, en kruist vrijwel direct de Hemmat Expressway. Minder dan een kilometer zuidelijker volgt het knooppunt met de Hakim Expressway. De snelweg telt 2x3 rijstroken en buigt dan naar het zuidwesten af, en kruist de Yadegar-e-Emam Expressway. Daarna voert de snelweg westwaarts, en gaat dan over in de Tehran - Karaj Freeway.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere in Tehran en is in de jaren 90 of eerder opengesteld. Het knooppunt met de Hakim Expressway is omstreeks 2004 geopend.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway